Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 19:24, Zdeno(m), (O přírodě)
Zaujmout dnes s červeným "plevelem", jak jsem před lety s nadsázkou nazval ohnivce rakouské, je sakra náročné. Kde jsou ty časy, kdy ohnivce bývaly vzácností a vyhledávanou raritou...
Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 19:24, Zdeno(m), (O přírodě)
Také kvalitních fotografů přibylo a tak musí každý autor mocně tlačit na pilu, aby uspěl...
Tuhle nabídku jsem poctivě nafotil v protisvětle po ranním mrazu na výpravě s Kryštofem v neděli...Bylo jasno, tak nebyl problém s hvězdičkami...
Stejně je to se sněženkami...
Konkurence tvrdá, kvalita očekávaná...
Bledulky to mají podobně...
Snad tedy i tyhle najdou své obdivovatele...
Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 19:26, karelzbrd(m), (O přírodě)
dobrý, hlavně ty sněženky, vím, jak těžké je fotit tu bílou... V tom digitálním světě je bílá bělejší a černá černější... Podobně žlutá, autofokus by se mohl zbláznit a manuál mi nezkontroluje, zda jsem točil správně.
Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 19:31, karelzbrd(m), (O přírodě)
a tedy i ty bledule, nepoznal jsem je, myslel jsem, že je to také sněženka
Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 19:35, Patrik(m), (O přírodě)
Úžasné, vám tam ty sněženky rostou nějak předčasně, u nás zatím nevytvořily ani listy, a tomu co mnozí z vás nazývají plevelem je, jak se zdá, u nás na Ostravsku pořád velkou vzácností, /tedy v mém okolí
Re: Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 22:17, Zdeno(m), (O přírodě)
Já předvídavě tušil, že tahle doporučená literatura dojde rychle svého užití...Když už nenalézáš v lese pravidla českého pravopisu, vezmi zavděk taky užitečnou knížkou, kterou jsem našel v lese já...Nazívat, nevytvořili, to tam ale zcela jistě nebude. Jak říká staré české dobré: Po přízni řízni...Dost moudré a pro výchovu a cestu vzhůru moc užitečné...
Re: Re: Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 25.02.2014 14:39, gazela(m), (O přírodě)
Brzy, jazyk, nazývat - vyňatá slova se učí ve třetí třídě ZŠ. Jak se to následně doučí ten, komu to v té správné době uniklo? Četbou? Nebo už nemá šanci? To je přeci mínus pro celý život
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 25.02.2014 18:14, Zdeno(m), (O přírodě)
Brzi, brzyčko, zývat a viňatá...Jen sy zvikám, abich nebil přeqapen...Nebo vimíšlým noví jazik?...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 25.02.2014 19:50, Patrik(m), (O přírodě)
To víte, až teď pomalu začínám chápat, že v té třetí třídě by mi to do hlavy naskákalo rychleji než teď, a to sem byl v té době tak neposedný, že učit jsem se nevydržel pořádně ani pět minut...pravidla jsem tedy v knihovničce vyhrabal, teď jen stačí překonat tu línost, která mě je brání podat si je k počítači
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 25.02.2014 20:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Nikdy není pozdě, nicméně Tvoje argumentace mne vždy nadchne. Připomíná mi to trochu tu proslulou hlášku údajně od zájemce o zaměstnání na ÚP...Nic neumím, ale zato jsem líný...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 25.02.2014 20:55, Joska(m), (O přírodě)
Přesně, jak píše Zdeno, máš dost zajímavou argumentaci: Škoda, že jsem se neučil, dokud jsem byl mladý, teď už mi to tak do hlavy neleze... Taky nechápu, co sleduješ těmi pravidly. To máš fotografickou paměť, že si je jednou přečteš a budeš to umět? Nebylo by produktivnější zopakovat si vybraná slova, přídavná jména měkká a tvrdá, shodu podmětu s přísudkem...?
Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 20:00, svědek, (O přírodě)
Holt hvězdná série a sněženkám sluší jednoduchost.
Re: Re: Neotřelé náměty a motivy, 24.02.2014 23:16, Kraken(m), (O přírodě)
Mě se líbí nejvíc ty hvězdičky!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30