Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Autorská sada - lesklokorka lesklá, 18.09.2013 22:27, Zdeno(m), (O přírodě)
Na jedné lokalitě ježatce různozubého (který tam zatím letos ještě není...) roste nejen bohatě vějířovec obrovský, ale i zajímavá houba, kterou jinde v okolí našeho seweru nepotkávám...
Re: Autorská sada - lesklokorka lesklá, 18.09.2013 22:27, Zdeno(m), (O přírodě)
Tož jsem ji trochu "profotil", aby její půvab patřičně vynikl...
Pokoukejte a sdílejte se mnou údiv a nadšení nad nevšedními tvary a barvami...
Jen Matka Příroda nabídne takovéhle kompozice. V téhle souvislosti mne napadá přirovnání. Peníze leží na zemi. Stačí je jen zvednout...
Re: Re: Autorská sada - lesklokorka lesklá, 19.09.2013 19:12, Patrik(m), (O přírodě)
krása, tu jsem ještě neviděl...příští týden pojedem možná do beskyd na griby, to zas bude zajímavých hub...
A ta podvědomá asociace...Mně tahle kráska evokuje hlavu krokodýla...
Re: Re: Autorská sada - lesklokorka lesklá, 19.09.2013 07:13, Forrest Run(m), (O přírodě)
See You later, aligator!;-) Ta červená se mi zdá víc dohněda, než je u L.lesklé......Zdeno, dovolil bych si navrhnout alternativní determinaci na Lesklokorku jehličnanovou, ta by i víc odpovídala vyšší nadmořský vejšce. Je možný, že to dřevo, ze kterýho roste, je(byl) jehličnan, Zede? A není o dost mohutnější, než L.lesklý, co znáš třeba z Rumcajzova?
Re: Re: Re: Autorská sada - lesklokorka lesklá, 19.09.2013 07:17, Zdeno(m), (O přírodě)
Dík za nápad, mně se totiž už loni nezdála být na lesklokorku lesklou typická, ale jehličnanovou neumím. Roste na padlém stromu listmáče, ještě to překontroluji...
Bez mé oblíbené vody by tahle reportáž ovšem nebyla to pravé ořechové...
A je jen dobře, že jí je aktuálně dost...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30