Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 29.07.2017 23:37, Dano, (Houby)
Hned na začátku lesa spousta nějakých helmovek.
Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 29.07.2017 23:37, Dano, (Houby)
Říkal jsem si, bude to paráda. U cestičky smrkáč přikrytý větvičkama, někdo si ho maskoval. Já mu ho odhalil a vzal, no to byla jedna houba nakonec co jsem měl, ale neměl jsem záměr ani sbírat, zajímalo mě co nového narostlo.
Hřib plstnatý
Opeňky měnlivé, těch bylo na více pařezech.
Lesklokorka jehličnanová, musel jsem jí fotit dost zblízka, dál byla voda.
Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 30.07.2017 00:17, chorcheee(m), (Houby)
Není to hnědák?
Re: Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 30.07.2017 00:23, Dano, (Houby)
Podoba by byla, ale stejně se mi to jeví na lesklokorku.
Re: Re: Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 30.07.2017 18:28, alesjirsa(m), (Houby)
Mně se to jeví na hnědáka ...
Ještě jeden kousek, identifikovat neumím. Čekal jsem fakt bujný růst, prostě se ještě nekonal i když počasí bylo ideální. Ale jinak každá minuta v přírodě stojí zato.
Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 30.07.2017 02:12, Tori(m), (Houby)
Tyjo, to je ale pěkná houba ta bílá! Sice netuším ani rod, ale líbí se mi.
Re: Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 30.07.2017 16:50, Yohaness(m), (Houby)
Kalichovka žlutolupenná - Gerronema strombodes ?
Re: Re: Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 30.07.2017 23:24, Dano, (Houby)
Mohla by to být ona, ale ta barva klobouku je světlá, skoro bílá. Žlutolupenná, jak jsem se díval má tmavší barvu.
Re: Re: Re: Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 31.07.2017 06:58, Yohaness(m), (Houby)
Na netu najdeš i fotky se světlým povrchem klobouku...http://www.mykologie.net/index.php/houby/item/605-gerronema_strombodes
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sobota, konečně volněji k provětrání foťáku, 31.07.2017 22:49, Dano, (Houby)
Tak jsem se na ní díval a fakt, je to ona. Jsi dobrý, dík!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30