Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Černorosol uťatý..., 13.03.2012 22:07, Zdeno(m), (O přírodě)
...zatraceně fotogenická houba...
Re: Černorosol uťatý..., 14.03.2012 12:13, Zdeno(m), (O přírodě)
Nechci odsouvat rozvrh akcí, tak se zařadím za sebe...Klanolístky si rád vyfotím vždy...
Re: Re: Černorosol uťatý..., 14.03.2012 12:15, Zdeno(m), (O přírodě)
...docela mne překvapuje, že někteří ji prý nevídáte...Zrovna včera jsem zkoušel při kočárkování mapovat její výskyt a je jí všude mraky...
Re: Re: Re: Černorosol uťatý..., 14.03.2012 12:17, Zdeno(m), (O přírodě)
Nejčastěji na průklestovém dřevě na hromadách, padlých kmenech listnáčů...
Re: Re: Re: Re: Černorosol uťatý..., 14.03.2012 12:18, Zdeno(m), (O přírodě)
Stačí otočit větev a máte tu krásu nejen před očima...
Re: Re: Re: Re: Re: Černorosol uťatý..., 14.03.2012 12:20, Zdeno(m), (O přírodě)
...ale hlavně před objektivem. Doporučuji hledat po deštích, je hygrofánní a za sucha nenápadná jeko Jidášovic uši...
Re: Re: Re: Černorosol uťatý..., 16.03.2012 11:18, burlik, (O přírodě)
no prý na Sibiřských stepích či vpoušti Gabi je to skutečně houba vzácnější :-) jinak i podle mě je to plevel úplně všude (teda v monokulturní smrčině bych ji cíleně nešel hledat), kde je buk tam je, ale i na jiných stromech, v Praze v parcích také často...
Re: Černorosol uťatý..., 16.03.2012 14:29, Forrest Run(m), (O přírodě)
Že by měl Burlik laktační psychózu? Zdeno přeci nic o vzácnosti černorosolu nepsal! Stran klanolístek.....myslím, že vím, kde je problém jejich enigmatičnosti pro některý jedince....obdobnej problém jsem měl s Rakušákem...hledal jsem něco cca 10 cm velkýho a navíc nezakrytýho borčusem.....nebo s Boltcovitkou mozkovitou.....ta zase zvrchu připomíná nějakou obrvenou outkofku....Amigos, klanolístky maj obvykle do 1-2cm a zezhora připomínaj chomáčky špinavý vaty... Zdenova fota jsou MAKRO pohledy zezdola při značným optickým a později i digitálním zoomu!....versus srovnejte toto Kájinčino....fotopři pohledu zezhora....v tom je prostě i kus fotografickýho umění a zručnosti....Zdeno musí najít čerstvou klanolístku, tak někdy docela pracně otočit statnou větef, na který vegetěj, vybalancovat na ní statif i sebe a pak tu blešku zavostřit a cvaknout!:-)
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30