Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Návštěva hadcových lokalit., 30.05.2017 00:30, tomaj, (O přírodě)
U nás se začíná projevovat sucho na zemi ležícími,totálně vyschlými,borovými a smrkovými šiškami.Když jsem dorazil na místo,které mě zajímalo a urazil za občasného prasknutí asi 100 metrů,zaregistroval jsem pohyb.Z pod smrkového závěsu se proti mě na vratkých bězích vydalo čerstvě pokladené srnče.Svůj omyl,že nejsem máma,poznalo pár metrů přede mnou a rychle se vrátilo zpět do své skrýše.Já se odtud také rychle vytratil. Nejdříve jsem zdokumentoval všude přítomný Sedmikvítek evropský(Trientalis europaea).
Re: Návštěva hadcových lokalit., 30.05.2017 00:30, tomaj, (O přírodě)
Příliš světla a vítr ovlivňovaly focení.
V polostínu a mokrých místech zde aktuálně kvete Starček potoční(Tephroseris crispa)C4a
Dřevinná skladba na navštívené lokalitě je borovice a smrk(7:3)
Vzácně se zde najde i Zimostrázek alpský(Polygala chamaebuxus)C2
Endemitní zástupce zdejšího hadcového podkladu Rožec kuříčkolistý(Cerastium alsinifolium)C1 momentálně kvete a ve vlhčích částech lokality je celkem hojně zastoupen. Omlouvám kvalitu fota,berte vše jako dokumentaci momentálního dění.
Okrotici bílou(Cephalanthera damasonium)C3,tu nedávno dával Aleš.Já na ni narazil čirou náhodou na hrázi rybníka pod Dubem červeným,Frant.Lázně. Omlouvám se za přetah.Přeji všem ať se daří.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30