Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 10:54, alesjirsa(m), (O přírodě)
Zoubkočepka šedá (Racomitrium canescens).
Re: Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 10:54, alesjirsa(m), (O přírodě)
Zpeřenka jedlová (Abietinella abietina).
Toto jsem si myslel, že je čeřitka statná (Rhytidium rugosum), ale listy byly bez žebra, tak nevím ...
Tento rašeliník jsem se snažil včera rozluštit do druhu, ale neúspěšně, proto prozatím budu muset zůstat u Sphagnum sp.
A protože jsem tento příspěvek věnoval obecně výtrusným rostlinám, nikoli přímo mechům, dám na závěr jeden kapraďorost - přeslička, zřejmě lesní (Equisetum sylvaticum).
Re: Re: Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 11:07, Pavla, (O přírodě)
Fotíš už jako profík, v kvízech nemáš soupeře. Ty jsi TÁK šikovný kluk.
Re: Re: Re: Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 11:20, MACEK, (O přírodě)
Hezká sada, Aleši neznáš toto "kapradí"
Re: Re: Re: Re: Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 12:26, karelzbrd(m), (O přírodě)
je to sleziník, jestli zelený nebo červený, to se jukni na web. Routička ne, ten má hodně odlišné listy.
Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 13:05, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tak ...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší nálezy výtrusných rostlin, 15.04.2017 18:36, MACEK, (O přírodě)
Dík.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30