Hvězdovky a žaludice - co nám roste u vedlejší vesnice, 13.01.2018 18:41, Hanýžka(m), (O přírodě)
Ahoj, někdo si tu stěžoval, že moc sem nepřispívám, tak napravuji. A protože tu je plno soutěživých, hodím to sem bez názvů a můžete si tipnout. Ale nebude to regulérní soutěž, na jiné stránky jsem to totiž dala i s názvy, su houba. Většinu toho ovšem našel Malý lanýž, který by se měl přejmenovat na Malého palečka nebo Malého hvězdáka (hvězdovka by bylo pro chlapa divná)
1
Re: Re: Hvězdovky a žaludice - co nám roste u vedlejší vesnice, 13.01.2018 21:39, alesjirsa(m), (O přírodě)
Neprohlédnuv si názvy uvedených položek na jiných stránkách, zkusím si zatipovat:
1. Hvězdovka kvítkovitá
2. Hvězdovka pastvinná
3. Hvězdovka bradavková
4. Žaludice lysá
5. nevím
Za pět minut třináct., 13.01.2018 15:39, petras, (Houby)
Musel jsem do města,tak jsem to protáhl až na Bobrovník,kolem rybníčků je listnatý nálet,ponašemu bo...l.Už jsem tam byl několikrát,ale asi ve špatnou dobu.Ohnivce jsem našel poprvé loni na jaře a to jen pár kousků na několika místech.Hned deset metrů od auta ležela nějaká oranžová škeblička tak 3-4cm velká,bylo pocukrováno,špatně se hledalo.Po výměně brýlí jsem zjistil,že mi zase třináctka přeje.
Re: Re: Za pět minut třináct., 13.01.2018 23:28, Dano, (Houby)
Nedávno sis ztěžoval, že nic neroste a vidíš, roste.
Mi se tak zdá, že se ti nechtělo hledat.
Máš to pěkné, ohnivců je u nás taky naseto. Zrovna jsem na ně chtěl zítra jít, tak raděj počkám.
Re: Re: Re: Za pět minut třináct., 13.01.2018 23:43, petras, (Houby)
Už jsem toho houští prolezl tolik,že jsem si říkal,že to tu neroste.Tady jsem byl taky několikrát.Je to hned u parkoviště pod kolibou a nikdy jsem tam nic nenašel.Možná je to tím,že opravdu poslední tři roky je sucho a moc málo toho rostlo.Pokud nenapadne sníh,tak toho prolezu víc,ať zjistím další místa.
Člověk má radost, jak najde větší skupinu, ony potvory rostou většinou po jednom a druhý mimo záběr. Ale když se najde správně ponořený klacek, tak to jde najít početnější skupiny.
Jj, to napětí je tak vysoké, že jich tam jsou stovky od "prťavců" až po "obříky" .
A to jsem viděl i totální "mimina". Tak někdy začátkem března se tam pojedu znovu mrknout.
Jen z okolí domova, 12.01.2018 23:15, Dano, (O přírodě)
Na les nebylo tolik času, tak jsem aspoň vyrazil pár metrů za plot.
Počasí ideál, roste toho docela dost, prší, teplo bylo taky.
Helmovky pařezové u nás rostou ve velkém.