Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Obvykle se nechlubíme, -ALE-, 21.11.2015 17:14, chorcheee(m), (O přírodě)
...tvrdí pivovarník Bernard na billboardu, který míjím při dnešní cestě z ČB do Chocně. Brzy prudce brzdím a nachávám vůz "na blikačkách" v nepřehledném úseku okresky (ne, kecám, byl celkem přehledný
). Zahlédl jsem střechovitě se překrývající kloboučky na starých jeřábech ptačích podél cesty. Hlíva! Co jiného, žeááno?
. Poskakuji tam ve sněhové vánici a asi 3 řidiči, kteří mezitím projeli si ťukají na čelo
.
Tak jsem si řekl, že se vám také pochlubím - jako ten Bernard svým novým ležákem -ALE-
.
Před očistěním a vyházením dřevnatých třeňů (ty jsou mimochodem nejléčivější) toho bylo 4 a 1/2 kilo. To při 125 Kč/kg máme suma sumárum 562.50 Kč, což je přesně tolik, kolik mne stál LPG na tu cestu do Budějc a zpět
.

Re: Re: Obvykle se nechlubíme, -ALE-, 22.11.2015 08:23, chorcheee(m), (O přírodě)
No, ale jenom zhruba tu 1/4 hodinu co jsem sbíral ty hlívy
.

Re: Obvykle se nechlubíme, -ALE-, 21.11.2015 17:14, chorcheee(m), (O přírodě)

Re: Re: Obvykle se nechlubíme, -ALE-, 21.11.2015 20:19, chorcheee(m), (O přírodě)
Nikdo na mne nereaguje, na to nejsem zvyklý
.
Re: Re: Re: Něco ukrutně barevného, 21.11.2015 13:44, alesjirsa(m), (O přírodě)
Myslím, že ano.

Re: Re: Re: Re: Něco ukrutně barevného, 21.11.2015 18:25, chorcheee(m), (O přírodě)
Znamenám si...
.

Kvíz - dokončení..., 21.11.2015 08:06, Zdeno(m), (O přírodě)
Chorcheeé si počkal a vyhrál, ale oceňuji také Alešových osmdesát na první dobrou...Jak často vysvětluji, výběr vhodných fotek je limitován možností jednoznačně houbu určit, kvíz musí být chytrá horákyně, ani těžký, ani lehký, kdyby býval Aleš poznal tu rovetku, bylo by po žížalkách po pár minutách a tomu cíleně předcházím alespoň jednou náročnou položkou...Kdybych dal tuhle verzi téhož trsu...
Re: Kvíz - dokončení..., 21.11.2015 10:44, alesjirsa(m), (O přírodě)
Aha, tak takto zespoda už ji poznávám. Kukmák okázalý byla jediná věc, co mě napadla. Gratuluji chorcheeemu.

Re: Re: Kvíz - dokončení..., 21.11.2015 16:51, chorcheee(m), (O přírodě)
Díky!

Re: Re: Kvíz - dokončení..., 21.11.2015 16:51, chorcheee(m), (O přírodě)
Díky!

Re: Re: Re: Re: Re: Neco na dobrou noc., 20.11.2015 19:45, alesjirsa(m), (O přírodě)
Ano, je to dřevokaz rosolovitý.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neco na dobrou noc., 20.11.2015 20:04, alesjirsa(m), (O přírodě)
A může to snad být něco jiného ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Neco na dobrou noc., 20.11.2015 20:11, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já myslím, že charakter hymenoforu v tomto případě na určení stačí. A sice není pohled shora, ale lze z fotky vyčíst přinejmenším barvu klobouku.

Re: Re: Re: HRUBOSKALSKO, 20.11.2015 21:26, karelzbrd(m), (O přírodě)
hezký fotky a krajina

Šťavnatky z mladého boru, 20.11.2015 17:01, TondazKralup(m), (O přírodě)
Zdravím,za boha si nemohu vzpomenout jak se jmenuje tato šťavnatka.Díky za případné určení.Taky bych rád věděl jestli je baštitelná,či nikoli.Bylo jich hodně v takovém menším borovém lesíku.Vyskytují se tam společně s pomrazkami a na lokalitě vydrží víceméně déle,než pomrazky.
Re: Šťavnatky z mladého boru, 20.11.2015 17:07, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tečkovaná ?

Re: Re: Šťavnatky z mladého boru, 20.11.2015 17:09, TondazKralup(m), (O přírodě)
Tečkovaná to určitě není,tu umím.Je jí ale dost podobná.

Re: Šťavnatky z mladého boru, 20.11.2015 17:03, TondazKralup(m), (O přírodě)
pomrazky už pomalu ztrácejí na čerstvosti a nové se neukazujou.

Re: Šťavnatky z mladého boru, 20.11.2015 17:08, TondazKralup(m), (O přírodě)
Přidám ještě jedno zátiší s čirůvkou zemní.Těch je tam snad na tisíce.Vypadá to až kýčovitě,ale opravdu jsem nic nearanžoval.Tak jak to bylo,tak jsem to cvaknul.

Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 19:43, Sley, (O přírodě)
Já v tom svoji ženu (mimochodem, také se jmenuje Pavla) podporuju několik let a už jsem dosáhl i jistých úspěchů 
Např. už mě při návratu z lesa nevítá slovy: "Cos to zase přitáhnul?", naopak si se mnou ráda sedne k atlasu, a už si obvykle neplete štítovku jelení se slizečkou ocasatou (kolega Basset mě jistě opraví - já vím, že ta houba se jmenuje už několik let jinak, ale nemůžu si vzpomenout, penízovka nějaká
)
A v posledních letech se mnou jezdí pravidelně na mykologické srazy, kde pilně nasává nové a nové informace...

Re: Re: Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 17:10, alesjirsa(m), (O přírodě)
To není ani v nejmenším struhák blanitý. Možná žilnatka olovová.

Re: Re: Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, 20.11.2015 17:15, Sley, (O přírodě)
Někdy příště, chytneš klíště 
...když už máš tak ráda ty veršovánky... 
Mmch, já dneska taky našel pár ušisek, což mi způsobilo větší euforii, než košík hřibů, protože - ač zcela běžná houba - já ji u nás neviděl snad 10 let (což se víceméně shoduje s dobou, před kterou mě moje žena poslala do lesa za chatu, "ať už tam konečně vykácím ty bezinky"
)...

Re: ...z pondělka od Rakovníka divný fotky od Honzíka..., 20.11.2015 18:03, alesjirsa(m), (O přírodě)
Copak je to za houbičku ?

Re: Re: Re: ...z pondělka od Rakovníka divný fotky od Honzíka..., 20.11.2015 18:30, alesjirsa(m), (O přírodě)
Rýmovačky mi bohužel tolik nejdou, tak to na píšu neveršovaně: Nikdy jsem ještě neviděl lišku z pomeranče s bílými lupeny.

Re: ...z pondělka od Rakovníka divný fotky od Honzíka..., 20.11.2015 12:25, Honzík(m), (O přírodě)
poslední je bez prstenu
snadné bude určit "menu"
noha jako šafránová
klobouk divnej,zkouším znova
zkouším atlas,zkouším web
...
to zas bude "ňákej jeb"
s atlasem jsem o zem klep
s atlasem jsem přímo praštil
asi jsem dnes málo baštil
asi jsem i málo pil
tož si určim dnešní CÍL