Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit kategorie:

Kvíz- vyluštění a konec..., 24.03.2017 21:46, Zdeno(m), (Kvízy)
Gazela to dala nejlépe, spokojím se s nezábudkou, jak píše Aleš, bližší určení je riskantní a nejisté...Je čas skončit, nabíhají další příspěvky. Liberečtí seweročeši mají zítra ochutnávku coby kvalifikaci do hlavního závodu hub v octu...Je to zpravidla jako když v prvním kole na sebe narazí Federer s Djokovičem...
Obrázek pro gazelu (tekoucí vody miluji...), ostatním dík...

Re: Kvíz- vyluštění a konec..., 24.03.2017 22:12, basset(m), (Kvízy)
Gratulace Gazele 
Jen tak mimochodem připomínám víkendovou výstavu orchidejí v Drážďanech.

Re: Re: Re: Páteční nabídka pro bystré..., 24.03.2017 21:22, alesjirsa(m), (Kvízy)
Souhlasím, jen u pomněnky bych si do druhu netroufl ...

Re: Re: Jdeme na to..., 17.03.2017 21:03, alesjirsa(m), (Kvízy)
1. Hřib žlučník
2. Mušlovka plstnatá
3. Hřib siný
4. Baňka velkokališná
5. Konvalinka vonná

Re: Re: Re: Jdeme na to..., 17.03.2017 21:35, alesjirsa(m), (Kvízy)
Hurá ... 

Vyluštění kvízu..., 10.03.2017 21:53, Zdeno(m), (Kvízy)
Péťa Souček rychle zareagoval a je vítězem...Tím, že nerozebírám řešení, nutím k aktivitě, což je záměr, ne lenost. Kdo chce najít správné výsledky, musí si projet vlákno a tím si zafixuje postupně vývoj správných odpovědí...Péťovi blahopřeji a ujišťuji ho, že ausgerechnet on není důvodem mých úvah...Posílám mu jeden echt zimní...

Re: Re: Vyluštění kvízu..., 10.03.2017 22:00, chorcheee(m), (Kvízy)
Petře, blahopřeji. Já už jen kibicuji
.

Re: Re: Dnešní test..., 10.03.2017 21:07, alesjirsa(m), (Kvízy)
Pořád nikdo ???...
1. Choroš brvitý
2. Klouzek bílý
3. Terčovnice síťnatá
4. Krásnopórka hřebenitá
5. Zkusím třeba kalinu vonnou

Re: Re: Re: Dnešní test..., 10.03.2017 21:16, chorcheee(m), (Kvízy)
Ach jo, to je zase účast?! Já se právě vrátil z restauračního zařízení (ano Bassete, jsem alkoholik
), takže nemám promyšleno. Jen jsem chtěl reagovat, že kvíz - a bylo by zajímavé analyzovat z jakých důvodů - má malou absolvovanost. Na Slovácích běží - asi víte - už pár týdnů taky kvíz. Nejříve jsem si říkal "tam se ale dávají primitivnosti". Nyní ale přitvrdili a rozhodují sekundy v přidání správné odpovědi. Je tam, co já vím, třeba 30 lidí, kteří mají všechno správně.

Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní test..., 10.03.2017 21:24, chorcheee(m), (Kvízy)
Je to tak! Na Slovácích by to vyžadovalo velké nasazení (být přesně v 18:00 každý čtvrtek na značkách). Takže o tom jen vyprávím...
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní test..., 10.03.2017 21:32, chorcheee(m), (Kvízy)
To víš, u Tebe budu už navždy jen kecálek...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní test..., 10.03.2017 21:44, Zdeno(m), (Kvízy)
Ach jó, dokud se komunita amatérských mykologů nerozhádala a neroztříštila do několika antagonistických podmnožin, byl kvíz (na nahoubách) hojně navštěvován. Mnozí užívatelé se taky stydí jít s kůží na trh, ostatně vskutku aktivních nás tady zas tolik není...Kvíz, jak většina z vás uvádí, slouží i bez aktivní účasti k osvětě a rozšiřování obzorů...A teprve v první řadě je to důkaz existence Murphyho axiomu o dobrých skutcích...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dnešní test..., 10.03.2017 21:51, basset(m), (Kvízy)
Je pravda, že po několika desítkách kvízů už teď poznám některé "prašivky", aniž bych je musel otáčet nohami hore
U povlaků a vůbec dřevomilek je situace stále stejná
A to mi nepomáhá ani právě otevřené 16° pšeničné ze spřáteleného pivovaru Chýně.

Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 05.03.2017 20:12, alesjirsa(m), (Kvízy)
Chorcheee uhodl správně všechny položky, tudíž obsadil první příčku.
Správné odpovědi:
1. Pevník krvavějící (Stereum sanguinolentum) - Jeden ze tří pevníků, které po otlačení červenají a zároveň jediný z nich, který roste na jehličnanech.
2. Outkovka Trogova (Trametes trogii) - Ta byla nejtěžší. Čekal jsem záměnu za outkovku měkkou, která má však ohraničené plodnice.
3. Kornice otrubičnatá (Encoelia furfuracea) - Ta byla zase nejjednodušší, abych to vyvážil. 
4. Outkovka řadová (Antrodia serialis)
5. Bažanka vytrvalá (Mercurialis perennis)
Díky za účast. Příště to asi udělám jako Zdeno, že i po zveřejnění správné odpovědi chvíli počkám, zda se ještě někdo připojí, aby to bylo trochu zajímavější, a až potom to ukončím. Souhlasíte ?

Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 05.03.2017 20:55, chorcheee(m), (Kvízy)
Nene, nesouhlasíme
. Kvíz musí odsýpat. Když dá někdo brzy správnou sadu, byl prostě kvíz moc lehký a je potřeba ho vyhodnotit...
Re: Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 05.03.2017 21:24, alesjirsa(m), (Kvízy)
Pro tebe jakožto odborníka na dřevomilky určitě byl jednoduchý, souhlasím ...
(to není ironie)

Re: Re: Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 05.03.2017 21:28, chorcheee(m), (Kvízy)
ProsímTě, já nejsem odborník na nic
. Zajímám se o tolik věcí, že nic nedělám pořádně
.
Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 05.03.2017 21:34, alesjirsa(m), (Kvízy)
Zkrátka čím víc toho znáte, tím těžší je pro mě najít a přidat do kvízu něco, co je pro Vás nevšední. Takže vždycky ty kvízy nevyjdou úplně tak, aby nebyly, jak říkáš, zase tak lehké ...

Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 05.03.2017 22:40, tomaj, (Kvízy)
Přišel jsem pozdě a po zkoušce na nečisto bych skončil v poli poražených.
Kvízy jednoznačně pomáhají poznání.Aleši oceňuji,že jsou 1.a 2.s doprovodným komentářem,
který bych musel pracně dohledávat v chytrých knihách.Kvíz prima.
Re: Re: Vyhodnocení březnového kvízu 2017, 06.03.2017 15:48, alesjirsa(m), (Kvízy)
Díky, za měsíc bude zas.