O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Rejvíz, 13.05.2016 08:59, X68jk, (O přírodě)

Jenom pro pořádek,tohle je fotka z pravé strany lávky,břízy zasahují daleko a není možné se naklonit.

Re: Rejvíz, 13.05.2016 09:15, Tori(m), (O přírodě)

A za břízami není místo na natažení ruky s foťákem? Patrikovo fotka je focená ještě o pár metrů víc napravo oproti tomuto pohledu (podle toho, nakolik je zakrytá ta oschlá borovice). Anebo možná ta formulace "jako jeden z mála" znamenala, že tam byl někdo ze strážců a povolil mu to. I když vlastně, co si pamatuju, tak zrovna napravo od vyhlídky jsou pěkné porosty rosnatky, tam by ho nikdo nepustil.

edit: "Za břízami" myslím směrem blíž k pevnině.

Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 14:52, Pavla, (O přírodě)

Chápu rozhorčení x68jk, ale nemyslím si, že zrovna Patrik patří k těm, kteří se v přírodě chovají neurvale. Pokusím se to dokázat. Fotky jsou z výletu na Rejvíz 2008, takže omluvte jejich „nekvalitu.“ Laťkovým chodníčkem přicházíme k Velkému mechovému jezírku, na jehož konci se Patrik zastavuje a ...

Re: Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 14:54, Pavla, (O přírodě)

(zde jeho foto pro připomenutí) fotí z pravé strany chodníčku, jak sám uvedl, toto(k). ;)

Re: Re: Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 14:56, Pavla, (O přírodě)

Já to před 8 lety fotila (s přepaly) taky, jen jsem tam kousek chodníčku nechala, a proto si myslím, že ta malá zátočinka v pravé horní části fotky je tatáž zátočinka s břízkou, kterou fotil i Patrik. Podobných znaků tam ovšem pozorný hledač najde povícero. Souhlasíte?

Re: Re: Re: Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 15:12, Tori(m), (O přírodě)

No teda, takhle krásně prázdno, super. Já když tam byla, tak tam bylo víc lidí než na václavskym Václaváku, se nedalo ani fotit, abych tam neměla něčí něco. :-/
(Jinak zátočina stejná, ale hodně odlišný úhel pohledu - borovici máš z opačné strany břízy než Patrik, a o to asi X68jk (jak se to vlastně má skloňovat??) jde. )

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 15:20, Pavla, (O přírodě)

To víš, červen a počasí nic moc. Děcka ještě ve škole a tůristi raději v hospodě.

Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 16:06, petras, (O přírodě)

Půjdu to tam okouknout,mám to 10 km,ale ostuda,od roku 1978 jsem tam byl jen jednou.

Re: Re: Rejvíz, 13.05.2016 19:56, Patrik(m), (O přírodě)

Ty břízy pýřité - když jsme tam byli - tak ještě neměly listy...Fotil jsem to z té strany... Ale furt nevím, proč to řešit, hlavní je, že jsem viděl rosnatku, navíc - jak jste psali -,,kdyby tam lozil každý" ... položím jednu otázku? Myslíte si opravdu, že každého člověka (tím myslím, lajky, nezájemce o přírodu či lidi, co prostě rádi turistikujou apod.) opravdu zajímá, jak vypadá rosnatka naživo? Řekl bych, že mnoho lidem stačí ji vidět na obrázku či na fotce a vědět, že tam roste...spousty lidí ani neví, že tato rostlina existuje a když jsem to říkal rodičům, odpověděli ...,,Vždyť to se dá kupit v obchodu a možeš si to cvaknut aji doma"
Ještě pro info (potom už to vážně řešit nepotřebuju) - na exkurzi nás bylo asi 25, z naší školy 10 a na rosnatku se mohli podívat jen 3 lidi a rozhodně jsme se nemohli pohybovat všichni kde se nám zachtělo ... prostě jeden našel jednu skupinku asi 5 m za stezkou a tu jsem si také odfotil. Víc nic...Ještě jednu fotečku přidám...

Re: Re: Re: Rejvíz, 14.05.2016 08:23, X68jk, (O přírodě)

Tak se Ti omlouvám,opravdu to vypadalo že jsi byl mimo lávku.Já jsem strašně naštvaná když někdo ničí přírodu,vždycky dělám dusno!Narodila jsem se v Jeseníkách a miluju je.S manželem když chodíme ven,sbíráme binec co po sobě lidi nechají.I na Rejvízu jsem sbírala plastové lahve které tam odhodili Poláci co šli před námi a dala jsem jim to pěkně sežrat.Holt jsem prostě taková.Vadí mi to i v Ostravě kde bydlíme.

Re: Re: Rejvíz, 14.05.2016 07:54, X68jk, (O přírodě)

To nevím,my jsme tam byli v létě,všechny stromy olistěné.A nad jezírko jsem se nenakláněla,při mých závratích si to vůbec nemůžu dovolit,to bych skončila 100% ve vodě.Těch břízek je u lávky víc.Z chodníčku jsem fotila jenom ten nádherně pohádkový les porostlý mechem.Každopádně letos jedeme znovu,škoda že malé jezírko je oplocené.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30