O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Omlouvám se...;, 29.02.2016 10:36, plysec, (O přírodě)

Ahoj Ohoubaři,
přečetl jsem si pozorně, podobně jako TondazKralup(m), příspěvky z posledních dnů a týdnů (včetně vlastních) a cítím, že bych k tomu také měl říci své. Dovolte mi to , prosím, je to možná naposled.
Jak někteří z vás vědí, nějaký čas jsem se aktivně účastnil dění na houbařských stránkách „Nahouby“, které jsem si velice oblíbil především kvůli volnomyšlenkářskému, tolerantnímu a hlavně přátelskému prostředí lidí, kteří mají rádi houby, houbaření, zážitky z přírody a umějí svůj prožitek sdílet s ostatními. To, jaký je kdo machr přes určování hub nebo kvalitu obrázků, se tam moc neřešilo. Podstatné bylo, že dotyčný měl pocit, že je mezi přáteli. Alespoň pro mne to byl ten hlavní důvod, proč jsem tak rád na tyto stránky přispíval. Proč jsem odtamtud odešel je jistě také některým z vás známo – cílené vulgární a nenávistné útoky anonymních hulvátů na mou osobu a lidi mně nejbližší . Zdeno by k tomu mohl říci své.
Na „Ohoubách“ jsem přišel z toho důvodu, že jsem se domníval, že jsou a budou následovníkem „Nahouby“ v čisté, neinfikované podobě. Nezmýlil jsem se v tom, že „Ohoubách“ jsou po všech stránkách skvělé, ale bohužel nejsou pro mne. Já už ve svém věku nemohu doufat, že dosáhnu věhlasu ve vysoce sofistikovaných oblastech vědeckého bádání, ani na to nemám technické zázemí a hlavně se obávám, že tolik času už mi nezbývá. Možná i proto dnes přistupuji k této mé celoživotní zálibě trošku z jiného úhlu.
Je to více o prožitku, vcítění se, radosti, štěstí a potřebě sdílení. Tyto kategorie však , dle mého názoru (a obávám se, že zase mám pravdu ) na těchto stránkách nejsou žádané.
Dá se říci, že jsem se snažil vyplnit určité prázdné místo na trhu nabídky a poptávky a teď si tak trošku si připadám, jako bych chtěl prodávat dámské prádlo v obchodě s hračkami… No nic…

Re: Omlouvám se...;, 29.02.2016 10:36, plysec, (O přírodě)

Směr, kam tyto stránky směřují, nebudu ovlivňovat – podle mého názoru se tu rodí DAMYKO II. No, proč ne… hlavně to bude jen pro lidi, kteří se o houby „opravdu zajímají“ a bez trpajzlíků v urničkách a plastových figurek pavouků… pročistí se vzduch, viď Tondo…
No, to je asi tak vše.
Toto není z mé strany žádné uražené prásknutí dveřmi – věřím, že v budoucnu najdu vhodný příspěvek, který bude hoden úrovně těchto stránek a všichni (kolik už?) moderátoři mi jej odborně posoudí a možná s patřičnými úpravami i zveřejní. Zatím však marně "hledám…"

Váš plyšec


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30