O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

dotaz, 29.11.2015 11:42, TondazKralup(m), (O přírodě)

Ahoj,nevíte někdo jak nejlépe zpracovat pařezník pozdní?Dnes zavařuju líhu a k tomu mi ještě kamarád přinesl košík nějaké divné "hlívy".Když jsem mu řekl že je to pařezník tak mi to tady nechal.Takže nestíhám,zkusím něco dát do láku a zbytek bych asi zamrazil.Nemám s tím zkušenosti,uvádí se že má trochu nahořklou chuť,nevím co s tím udělá to zmražení.Pokud máte někdo lepší nápad,tak nahoďte recept.Díky.

Re: dotaz, 29.11.2015 11:59, Kraken(m), (O přírodě)

Tondo, já jí nakrájel na proužky spolu s hlívou a použil jsem i ucha. Přidal jsem to na vysmaženou slaninku, ochutil kořením a dál smažil až ucha začala pukat. Můžou se přidat plátky česneku nebo na proužky pokrájená paprika. S chlebem je to prima večeře.
Jo a žádnou nahořklou chuť jsem v tom necítil...

Re: dotaz, 29.11.2015 16:57, Pavla, (O přírodě)

Tondo, nejdřív neuvěřitelně wellká 1 s hvězdičkou za smrkáče a stran receptu ... snad jen nápad (bez záruky) – pařezníky podusit na cibulce, vychlazené pomlít (nebo taky ne), spojit s vejci a namočenou žemlí v mléce nebo jen zasypat strouhankou, (pokud je hub dost), dochutit solí, pepřem, česnekem (dle chuti). Masožrouti můžou přidat i mleté maso mix. Uplácat malé karbošky a lehce obalené ve strouhance usmažit. Podávat s brkaší. No a zbytek pidikarbošků bych naložila do sladkokyselého nálevu na horší časy a pojmenovala bych to třeba "Plody karety pozdní ...". ;) Osobní zkušenost s receptem, ani s pařezníky v kuchyni, bohužel, nemám, ale věřím, že by se strávníci mohli za touto manou hnát stejně rychle jako moje včerejší „želva“ za mrkvičkou,

Re: Re: dotaz, 29.11.2015 16:58, Pavla, (O přírodě)

přičemž mrkev v tomto případě alternovala (samozřejmě) žilnatka oranžová. Dobrou chuť

Re: Re: dotaz, 30.11.2015 18:44, TondazKralup(m), (O přírodě)

To nenní vůbec blbý.Zkusím ty pečenáče.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30