O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

V Brně prší!, 01.05.2015 09:57, chorcheee(m), (O přírodě)

Dobré dopoledne,

tak jsem se dnes ráno vzbudil s myšlenkou, proč mě vlastně baví lidi tak štvát .
No úplně jsem to nevyřešil . Je logické, že když jsem "divnej" budu považovat za divné ostatní, svou divnost prosazovat a tak "napravovat" Svět. Méně pochopitelné je, proč to takoví lidé většinou dělají velmi kontraproduktivně, popouzejí si okolí proti sobě a sami sobě tak škodí. Já budu asi trošku duševní masochista (což už třeba Zdeno odhalil ). To mnohé vysvětluje, ale neomlouvá...


Tak doufám, že Vás tu neštvu moc. Kdyby jo, tak řekněte, ju? .

Zaschlé hlívy?

Re: V Brně prší!, 01.05.2015 10:08, Zdeno(m), (O přírodě)

Kdybys déle spal, možná bys po probuzení tolik nefilosofoval...Pan Werich krásně formuloval úvahu o lidském bytí a do jeho slov se lehce vejdeš...Když už člověk je...

Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 10:13, chorcheee(m), (O přírodě)

Ano to tak bývá Já mamince, která už léta trpí nespavostí, také říkám ať tolik nepřemýšlí a spí (většinou přemýšlí hlavně o mne, co se mnou bude... když jsem takovej chudáček nezaměstnanej, nezaopatřenej...). Na to mi maminka logicky říká "Dyž to nejde nepřemýšlet" .

Jinak pana Wericha se snažím, minimálně v tomto naplňovat...

Re: V Brně prší!, 01.05.2015 10:22, vlk(m), (O přírodě)

...jo...a kdybys to napsal na nahoubách, tak by Ti napsali, že seš debil...

Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 10:30, chorcheee(m), (O přírodě)

No, dyť proto tam nic nepíšu . Ani tak ne proto, že bych byl urážlivý, ale proto, že nemám čas číst o sobě věci, které už dávno vím .

...no, ale naopak nevím (a často správně neodhadnu) co si o mě myslí ostatní. Takže za Váš názor a pohled, pokud by se Vám k tomu chtělo něco napsat, budu jen vděčný!

Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 10:54, samotářka, (O přírodě)

Zdravím Chorcheeho. Byl to tuším pan K.G. Jung, kdo napsal, že duševní potíže nelze vyřešit, protože z těch může člověk jedině vyrůst.
Před chvílí jsem o tom psala na Houbaření, a nerada dávám svoje stejné příspěvky na víc různých stránek, takže si to přečti tam. Pokud už by to zmizelo v propadlišti minulosti, tak do kolonky hledej napiš slovo zocelí , a systém to vyhledá na prvním místě.
Můj text je o tom, že člověk má být jako ten jasan při cestě za světlem na fotce, který nedokáže svoje potíže odstranit, ale dokáže své potíže přijmout, smířit se s nimi, a následně z toho vyrůst.

Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 11:11, chorcheee(m), (O přírodě)

Samotářko, děkuji! To tak samozřejmě nějak je. Jen bych rozlišoval "duševní problémy", "divnosti" a "minulost". Každé z toho každý člověk v sobě má i když se z růszných důvodů to snažíme většinou skrývat. Každé také lze úspěšně použít ke svému růstu. To je zřejmé, ale asi by mě tu s delším rozborem už opravdu vypískali .

Hele, a proč Ty nepíšeš více na ohoubach taková ta hezká odborná pojednání jako na Houbareni? Nedávno jsem tan náhodou natrefil na pampelišky, apomixii a spol...

No, a nyní koukám, že se vyjadřuješ k té karlově přesličce, kterou dával i tam. Podle čeho soudíš, že bahenní nebo poříční? Podle mne už je tam krásně vidět, jak se rozrůstají ty jemné listy (oni to ve skutečnosti nejsou listy, že ). Podle toho mi to přijde na jasnou lesní. Ale můžu se mýlit...

Re: Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 17:56, samotářka, (O přírodě)

Možná je na fotce přeslička lesní. Mne zajímají hlavně včelařsky významné rostliny, taky jejich blanokřídlí opylovatelé, a přesličkám nerozumím.

Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 11:20, karelzbrd(m), (O přírodě)

moc se sám v sobě přehrabuješ, umíš a znáš toho hodně, nač ty demontáže osobnosti, nechápu...

Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 11:31, chorcheee(m), (O přírodě)

Karle, také souhlasím. Nejen, že se v sobě moc pitvám, ale ještě si ostatní občas beru jako rukojmí, když chchci, aby to se mnou probírali (a pak se divím, že řada lidí na mě nemá nervy . Jednou z největších virtuozit života (a vůbec to nesouvisí s inteligenci) je jistě najít rovnováhu mezi správnou sebereflexí a přehnaným pitváním, rozebíráním, litováním se... A já ji pomalu nacházím (snad) .

Tak jo, dneska jsem zase neodolal, ale už toho nechám a budu tady z toho dělat ordinaci Doc. MUDr. Chocholouška jen výjimečně. Věříte mi? .

Re: Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 12:26, Zdeno(m), (O přírodě)

Tyjó, demontáž osobnosti, to je pojem...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 12:54, chorcheee(m), (O přírodě)

To jo, to se ujme .

Re: V Brně prší!, 01.05.2015 09:57, chorcheee(m), (O přírodě)

Takovéto hezké mechové zahrádky (které jsem mohl lépe vyfotit) jsem našel na starých outkovkách chlupatých...

Re: V Brně prší!, 01.05.2015 09:57, chorcheee(m), (O přírodě)

A ještě jednu houbu na závěr, kterou jsem místo smržů našel v lomu Hády . Neznáte, že?

Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 11:53, Tori(m), (O přírodě)

Fotka na řezu asi není? Jinak zajímavé, netuším, jestli to je podzemka (resp. vůbec houba), nebo deformovaného něco jiného.

Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 11:59, chorcheee(m), (O přírodě)

Jasně, nenech se nachytat . Já z dálky taky nevěděl, ale pak už to bylo jasné - vystříkaná montážní pěna a na vrchu asi navíc ohořelá. Na druhé fotce je část, která byla stíněna zemí.

Tady je velmi zajímavé, jak čerstvá polyuretanová pěna je taková nazelenalá, ale už po jednom dnu na sluníčku žloutne oxidací od UV záření. To jsem zjistil asi před 14 dny, kdy jsem s ní doma opravoval střechu. Člověk se stále učí .

Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 17:32, Zdeno(m), (O přírodě)

v nucené houbové volbě bych dal měcháče...

Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 18:54, mipera, (O přírodě)

Já mám starého ucháče, připomíná mi Tvoji fotku.

Re: V Brně prší!, 01.05.2015 09:57, chorcheee(m), (O přírodě)

Ještě, kdyby někdo chtěl vědět, jak jsem se dostal k vědě a něco o mém (nejen vědeckém) dětství, odkaz je rozhovor, o jehož zodpovězení mne požádalo Národní centrum pro popularizaci vědy na Slovensku (tam kde jsem těm děckám vyprávěl o té fotosyntéze - děcka byla úžasně zvídavá a nadšená!).

Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 10:58, vevanek, (O přírodě)

Zajímavý rozhovor Zaujala mě tvoje poslední odpověď: ... 1. nadáním, 2. pracovitostí, 3. schopností zvládat prohry - a těch je ve vědě spousta.
O prvních dvou bodech se u tebe nedá pochybovat. Problém u tebe vidím v tom třetím. Jestli dokážeš zvládat prohry ve vědě, to nevím, ale v životě to je zřejmě tvůj kámen úrazu.
To je můj názor.

Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 11:18, chorcheee(m), (O přírodě)

Vevánek: Přesně! Možná i proto jsem to tam vypíchl, protože dobře vím, jak hodně mě to brzdí v tom "růstu" (o kterým si tu právě se samotářkou píšeme). Mě když se nedaří tak jsem temný. Je to naštěstí už mnohem lepší než řekněme v pubertě (to jsem spoustu věcí vzteky rozmlátil). Ale plně uznávám, že to není dobrá vlastnost. Nemyslím si, že to je nevděk k životu, já myslím, že jsem v tomto hodně vděčný člověk. A hlavně kdybych si na osud stěžoval, bylo by to trapné: Mám čím koukat, poslouchat, čichat, chutnat, pracovat, mluvit, jíst, pít, souložit... Co víc, mám velmi výkonný mozek. Opravdu, nestěžuji si! Vím, že jsou na tom lidi mnohem hůř a taky je baví život.

Moje zamyšlení mělo být opravdu spíš o tom obecném problému, proč "nestandardní lidi jsou většinou tak nesnesitelní" .

Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 17:37, Zdeno(m), (O přírodě)

Nesnesitelnost je velmi relativní pojem, nicméně ta nestandardnost v algoritmech chování běžné populace (= většiny...), je sama o sobě už důvodem. A protože "nestandardnost" bývá mnohdy velmi transparentní a silná, je odpověď nabíledni...Místní psychoterapie má na Tebe ovšem viditelně pozitivní vliv...

Re: Re: Re: Re: Re: V Brně prší!, 01.05.2015 18:02, chorcheee(m), (O přírodě)

A mám to zadarmo! .


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30