O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

když se mě ségra ptala, jestli si neuděláme rodinný výlet do Zlatých hor, povídám „Proč ne?“ Její mladí tam jeli na prodloužený víkend, tož jsme si řekli, že cestou mrknem do Hynčic, kde jsme dlouhá léta měli chalupu, skočíme do lesa navštívit naše staré „špajzky“, potom někam na oběd, prostě, že si ten sváteční den uděláme pěkný.

Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

Jo, špajzky … místo lesa kupy opracovaných klád a v neutěšeném nevábném zbytku lesa jen krvežízniví kloši. Ještě, že se toho nedožil náš otec. Rychle pryč!

Když jsem po obědě ve Zlatých horách uviděla ceduli „JESENÍK 17 km“, začala jsem loudit: „Taťuldo, taťulínku, co kdybychom se jeli podívat do toho kouzelného petrasova parku? Vždyť je to odsuď už jen kousíček. Jenom jednu houbičku si vyfotíme a hned zase pojedeme.“ ;)

Inu, co nadělá chudák chlap s bláznivou ženskou, že jo? Rozloučili jsme se se zbytkem rodiny a nabrali směr „Petrasovo“!

Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

Po delším hledání jsme park našli. Prošli jsme železnou branou a ocitli se v pohádce!!! V dáli se majestátně tyčil nějaký zámeček a všude kolem … houby. Jedlé, nejedlé, jedovaté.

Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

Zrovna, když jsem měla prdel výš než hlavu, ozvalo se za mnou: „Paní, co to tam děláte?“

Ztuhnu a jdu vysvětlovat. „Jé, dobrý den, já tady, prosím, jen fotím houby. Nezlobte se, je to veřejný park, ne?“

„NE, tady jsi na soukromém pozemku a tady ten pán bydlí v tomhle 2+1.“, povídá pobaveně můj muž prstem ukazujícím na zámek. A pic kozu do vazu!

Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

Když ovšem zámecký pán zjistil, že nejsem žádný loupežník, začal nás sám parkem provádět, ukazoval, kde mu co roste, nadával na nenechavé lidi, ale taky nenechavé veverky, no a já mu na oplátku cestou povídala, že … tenhle vějířovec je za mlada jedlý, tahle třepenitka svazčitá je naopak jedovatá, kovář a koloděj potřebují delší tepelnou úpravu, ať nepožívá alkohol na hnojník inkoustový – prostě všechny tyhle věci, které jsem se naučila i díky Vám.

Re: Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 30.09.2017 12:05, vlk(m), (O přírodě)

...moc hezká fotka...a příspěvek jako vždy na 1* ...

Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

Byla to nádherná zahrada, kousek od Smetanových sadů, kde jsme nakonec taky došli, ale, bohužel, jsme už na prohlídku neměli tolik času.

Re: Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 18:18, petras, (O přírodě)

Už se s Tebou nebavím.Být v Jesu a nedat vědět.

Re: Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 19:00, Bery, (O přírodě)

Parádní to máš Pavli.

Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 11:50, Pavla, (O přírodě)

A když jsem potom stála před panem Priessnitzem a viděla jeho výraz a zaťatou pěst, jako by říkal: „Vidíš, vidíš, nevyplácí se „pytlačit“ kamarádům v jejich rajónech bez jejich vědomí.“, připadala jsem si jak zlotřilý Trautenberk před Krakonošem.

Takže MOC zdravím petráska! Máš to tam kráááásné! ♥Ahoj!♥

Re: Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 12:42, MACEK, (O přírodě)

Paráda

Re: Re: Tož jedna story (nejen) pro Tori, 29.09.2017 17:48, Tori(m), (O přírodě)

No to byl pěknej výlet! : )) Když jsme byly my v Jeseníku, nějakým parkem jsme jen prosvištěly, bo zrovna lilo a spěchaly jsme se ohřát do nejbližší hospody. Ta byla zrovna pod tím parkem a měli tam moc dobrou topinku s masovou směsí, byť obojí mohlo klidně být i teplejší. Ale někdy se tam snad stavím. Mám zálusk na rezervaci Marmorová dolina (asi ještě v návrhu) kousek za hranicema v Polsku a tam by se jelo přes Petrasovo.


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30