Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Re: Re: Z dnešního lesa, 21.09.2017 20:16, chorcheee(m), (Houby)
Dal bych ryzec modřínový (L. porninsis). Má kruhatý povrch klobouku a zdá se mi, že vidím v opadu jehličky modřínu.
Re: Re: Re: Z dnešního lesa, 21.09.2017 21:26, Yohaness(m), (Houby)
Taky bych byl pro, má nádhernou ovocnou vůni.
Re: Re: Re: Re: Z dnešního lesa, 21.09.2017 22:46, karelzbrd(m), (Houby)
a je jedlej? Mně po ovoci voní smrkovej, mám tu vůni rád. Naopak mi smrdí václavka, což mi je doporučováno, abych ji tedy raději nejedl a já se do ní teda nenutím. Nesbírám je a nemám pocit, že bych je mohl pozřít.
Re: Re: Re: Re: Re: Z dnešního lesa, 21.09.2017 23:40, chorcheee(m), (Houby)
Tady už je to jak na Xichtovníku. Si zadám jméno do vyhledávače a vím to rychleji, než napsat takovýto dotaz...
Re: Re: Re: Re: Re: Z dnešního lesa, 23.09.2017 09:28, Yohaness(m), (Houby)
U nás roste okolo 90 druhů ryzců. Já jím pouze tyto 4 ryzce - syrovinka, borový(pravý), smrkový, černohlávek a někdy si udělám škvarky z peprného.