O houbách

Diskuse a galerie

 

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Admin hír?, 01.03.2017 21:29, chorcheee(m), (O přírodě)

Dobrý večer,

díky Alešovu dnešnímu příspěvku jsem si rozpomenul, že jsem asi před měsícem zakládal do Atlasu káčovku jeřábovou a - jak je mým zvykem - udělal jsem ve jménu překlep. Místo "káčovka" tam stojí "káčovky". Již před měsícem jsem psal do sekce Vývoj s prosbou o opravu. Nyní vidím, že se tak nestalo. Samozřejmě si toho asi ani nikdo další nevšimnul (kdyby ano, jistě by to leckdo rád použil proti mne ). Proto bych rád poprosil Admina, (který je jistě zaneprázdněný, dělá tuto záslužnou, bohulibou a já nevím co práci, ve svém volném čase a nechci ho tímto nikterak peskovat a buzerovat ), zda by opravil. Předem děkuji.

[Na snímku je lístek mechorostu ve fluorescenčním mikroskopu. Červeně září chlorofyl v chloroplastech a ještě více v destruovaných buňkách, kde fotosyntéza neběží. Fotosyntéza totiž využije jen část světla, zbytek se promění v teplo a ve fluorescenci červeného světla. Čím hůře běží fotosyntéza, tím více je červené fluorescence. Můžete se - pokud o tom budete přemýšlet - ptát "proč rostliny nezáří červeně?" Září, ale my to nevidíme, protože dopadající světlo (které je z části také odráženo) je mnohem, mnohem intenzivnější. Pokud použijeme filtr, který pustí ven jen to červené světlo, jako je tomu u tohoto fluorescenčního mikroskopu, červené vyzařování chlorofylu snadno uvidíme].

Re: Admin hír?, 02.03.2017 08:04, Tori(m), (O přírodě)

Všimla jsem si, vzpomněla si, že admin staví barák, a nereagovala, bo mail na něj nemám a i kdybych měla, nepřipadalo mi to až tak akutní. Kromě považuju za dost nešťastně navržené, že názvy hub v atlasu může měnit jen admin. Tuhle pravomoc by měl mít člověk, který tu houbu do atlasu založil. Jedině pokud by už nebyl moderátorem a/nebo přestal chodit na tyhle stránky, by se řešilo, jestli to jednorázově opraví moderátor, anebo přepíše "vlastníka" houby na jiného stabilního uživatele (např. Zdena nebo Josku). Některé druhy taky mohou dostat český název až po delší době (např. Boletus mendax - v době, kdy Mikšík přišel s českým názvem, se u nás už asi 2 roky nacházel, určoval a fotil).

Re: Re: Admin hír?, 02.03.2017 11:58, chorcheee(m), (O přírodě)

A úvodní fotky může měnit jen fáfa .

Re: Re: Re: Admin hír?, 02.03.2017 12:06, basset(m), (O přírodě)

.. i Joska může měnit fotky


Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30