O houbách

Grilované Portobello

| | Kájinka(m) | Hlavní jídlo | 40 minut |

Doporučit (Doporučeno: 4x)

Grilované Portobello

Ingredience

Zahájili jsme grilovací sezónu a tak tu mám jednu lahůdku :-)

- portobello
- sůl, pepř, drcený kmín
- olivový olej
- piniové oříšky (lze použít slunečnicová semínka)
- gorgonzola
- ementáler
- česnek medvědí (nebo jen obyčejný česnek)

na masovou variantu ještě mleté maso

- klidně použijte i "obyčejnější" sýry, ale pak je chuť někde jinde :-)
- lze využít i "obyčejnější" žampiony

Postup

Houby očistíme jen vlhkým hadříkem, neloupeme, odstraníme zbytek prstenu a třeň odřízneme co nejvýše to půjde. Na každý klobouček dáme přibližně lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a okmínujeme (nejlépe čerstvě drcený kmín). Třeně můžeme pokrájet na jemno a přidat do masové směsi.

Zapícháme piniové oříšky tak aby při otočení nevypadaly. Pokud použijeme česnek máme dvě možnosti: nakrájíme na plátky a zapícháme do kloboučku, nebo prolisujeme a potřeme důkladně lupeníčko. :-)

Na variantu s masem ochutíme maso dle libosti (stačí obyčejně sůl a lehce pepře), přidáme pinie a nasekaný česnek medvědí. Vytvoříme přiměřeně silné bochánky

Portobella grilujeme nejprve lupenama vzhůru. Zároveň připravujeme i masové karbanátky. Místo grilování můžeme "zapékat" v troubě.

Houby ogrilujeme z obou stran, nakonec překryjeme karbanátky a ještě chvíli doděláme.

Sýrová varianta je skoro shodná. Když jsou houby ogrilované z obou stran přidáme kostičky gorgonzoly a necháme rozpustit.

Nakonec dáme strouhaný ementáler. A necháme, aby se sýr lehce roztekl.

Posypeme nasekaným česnekem medvědím a můžeme podávat (třeba s opečeným chlebem) :-)

Fotografie uživatelů:

Přidat vlastní fotografie

Komentáře

Příspěvky do diskuse mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Pokud ještě nemáte vytvořený účet zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času