Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 23.05.2016 22:19, Včelda, (Houby)
dovolím si sestavit příspěvek tak, aby tam nebyly houby, co právě hodně frčí na mykowebech a zároveň zůstal pořád aktuální a nemusel dávat loňské nálezy nebo z konce zimy...
První dám Závojenku slanečkovou (Entoloma hirtipes), jako takový malý symbol odcházejícího jara

Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 23.05.2016 22:24, Forrest Run(m), (Houby)
Kešu, co má nešťovice, pěkný, Draku!:-)

Re: Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 24.05.2016 01:13, Včelda, (Houby)
toť otázka. U těchto dvou druhů jsou celkem rozporuplné údaje, někde se píše, že jedna je hořká a roste v mulči, druhá ne, jinde je to naopak, nebo že vlastně hořké mohou být obě i obě na mulči...
Nakonec jsem se přiklonil k Zíbarové, která uvádí, že A. praecox je hojná v městské zeleni na mulči a i moučně voní... Ale možné jsou skutečně asi oba druhy.

Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 23.05.2016 22:19, Včelda, (Houby)
spolu s nimi se nedaleko pod smrkovým chrastím tyčily i tyto dvě bedly, na druhé straně jsem pak objevil ještě další dvě menší. V tomto stavu si skutečně nejsem jist druhem, ale napadla mě Bedla dívčí (Leucoagaricus nympharum). Jednu z plodnic mám doma a třeba se ještě povede, aby se víc rozvinula...

Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 25.05.2016 17:17, basset(m), (Houby)
S bedlami zkušenost nemám, ale růžovka zbavená pokožky na klobouku s uříznutým třeněm otevřela původně skoro zavřený klobouk během jednoho dne v lednici do rovného tvaru. Je pravda byla hodně mohutná a masitá (připravená na řízky 

)

Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 23.05.2016 22:19, Včelda, (Houby)
a ačkoli okolo les zel prázdnotou, co se hub týče, na stejném místě u statného smrku se povedlo najít i tento trsík. Nějak mě automaticky napadla Šafránka červenožlutá, ale minimálně třeň se mi na tento druh úplně nezdá. Tak možná Čirůvka, nějaký Pavučinec či Šupinovka? Co si o tom myslíte?

Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 23.05.2016 22:28, Forrest Run(m), (Houby)
Napadla mě spíš nějaká vláknice-tohle by asi chtělo exikát a pod mikro, Fčeldo.
Co takhle poškádlit Boba Dolenského nebo samotného (Mocného)V.A.?

Re: Re: Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 24.05.2016 08:24, Hanýžka(m), (Houby)
S Vladimírem jsme se shodli na šafránce.

Re: Re: Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 25.05.2016 00:25, Kraken(m), (Houby)
Tak nevím... Příspěvek je to pěkný a třeba vápenky (Physarum sp) jsou "obzvlášť vypečené", ale co je na tom neobvyklého? Prostě jsi nafotil, co jsi našel, stejně jako všichni ostatní! A v čem jsou např. muchomůrky slámožluté neobvyklejší než hřib borový? Nevšiml jsem si, že ten by se teď na webu vyskytoval nějak masově. Nemusíš mi na to odpovídat, hlavně na mě nechoď s kecama o nepochopení a nesnášenlivosti kritiky. Dal jsi si vůbec tu práci a rozklikl sis moje portofilo? Já tvoje ano a zas nic tak výjimečného a vybočujícího z řady jsem tam neviděl.

Re: Re: Re: Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 25.05.2016 01:01, Včelda, (Houby)
pánové (Joska a Kraken), já vím, že i kdybych sem teď nakrásně dal nejlepší příspěvek světa, stejně si pravděpodobně na něm najdete mouchy. Aneb kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde... A vlastně se Vám po mých slovech ani nemohu úplně divit.
Krakenovi obšírně odpovím soukromě, protože nechci veřejně zase rozdmýchávat nějaké případné zbytečné vášně a nechat lidi vytrhávat slova z kontextu, ale rozumím, že už na mě reaguje jak býk na červenou.
Nicméně alespoň veřejně ještě dodám, že jsem nikde nepsal nic o výjimečnosti, jen a pouze o tom, že do příspěvku nebudu dávat druhy, které momentálně plní, nebo ještě nedávno plnily z větší části mykoweby. Dávat kupříkladu smrže by opravdu bylo nošení dříví do lesa...
Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 24.05.2016 11:01, Kájinka(m), (Houby)
celá sestava je Parádní 
Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 24.05.2016 14:40, alesjirsa(m), (Houby)
Všechno pěkné, hlenky se ti moc povedly. 

Re: Re: Tak abych jen teoreticky nežvanil..., 23.05.2016 22:29, Forrest Run(m), (Houby)
Mechofka!
Musíme se zeptat Babči, jestli nějakou nepostrádá!