O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 19:46, Lawnmower, (Houby)

Je to z Ženy a život. No toto ?

Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:03, vevanek, (Houby)

Je to správně - penízovka sametonohá. Tato houba se v Asii pěstuje zvláštním způsobem v plastových jednolitrových lahvích na pilinových substrátech. Jakmile se nasadí na povrchu prorostlého substrátu drobné zárodky plodnic, nasadí se do hrdla těchto lahví speciální plastový límec, který donutí vytvořit plodnice s dlouhými třeni a zakrnělými klobouky. Vypadají pak na pánvi jak špagety.

Re: Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:10, Lawnmower, (Houby)

Tak to tedy čumím. Dík za osvětu. Zas jsem o něco chytřejší.....

Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:05, basset(m), (Houby)

ty jsou myslím pěstované potmě

Re: Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:13, chorcheee(m), (Houby)

1/ zajímalo by mne, kolik jich Tesco za 24,90,- nabízí .

2/ zajímalo by mne, proč některé houby rostou potmě normálně a jiné nenormálně...

Jak nyní zase studuji rostlinky, zoufám si, jak moc se toho už ví a jak málo toho vím já. To je pak těžké udělat slavný objev . Když jsem ale občas otevřel nějaký odborný článek z fyziologie hub, vždy jsem zjistil, že je to pole neorané. Geotropismus, fotomorfogeneze, bioluminiscence a mnohé další. Všude jsou ty znalosti (v porovnání s rostlinami, nebo dokonce humánním výzkumem) takové primitivní a neucelené.

Nicméně jsem vděčný. Jednak nevím, kde bych mohl fyziologii hub studovat, druhak mě ta fotosyntéza a věci související baví asi nejvíc a třeťak jsem rád, že mne někdo vůbec zaměstnal...

Re: Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:26, vevanek, (Houby)

Viděla jsem film o pěstování. Ve tmě to nebylo, ale musela se udržovat vlhkost nad 90% a teplota cca 75 stupňů Fahrenheita (asi 2°Celsia?)

Re: Re: Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:31, chorcheee(m), (Houby)

Nezdálo se mi to a tak jsem si na netu našel převodník. 75 F by mělo být asi 24°C. Při 2°C by to rostlo strašně pomalu (možná vůbec).

Re: Re: Re: Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 18.05.2016 20:43, vevanek, (Houby)

Jé, mně se nenapsala nula, chtěla jsem napsat 20°C Musím si konečně "uklidit" mezi klávesami, už mi to občas nepíše

Re: Re: Re: Re: Re: Tak tady mi něco neštymuje:, 19.05.2016 19:58, Zdeno(m), (Houby)

Asi bych z toho uvařil oběd...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30