O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 17:44, Pavla, (O přírodě)

taky dám pár fotek ze sobotního výletu a začnu komentovanou fotkou zlatohlávků:

„Pomóóc, zase Pavla se svým rádobyftipuplným příspěvkem. Zachraň se, kdo můžeš. Zdrháme.“

Re: Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 19:11, chorcheee(m), (O přírodě)

Re: Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 17:44, Pavla, (O přírodě)

Cíl výletu? Lehké jako facka … určitě všichni poznáte. To víte, na Karlštejn daleko. ;)

Pro ty, kdo by náhodou nevěděli, malá nápověda. Všude, kam se hnete, natrefíte na místní „štramberské“ uši

Re: Re: Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 20:21, vevanek, (O přírodě)

... ty štramberské mně chutnají víc

nebo na gumové hady. ;) Vím, že mi na to neskočíte. Jednak ten had není žádný had a už vůbec není gumový. Jedná se o ohrožený druh slepýše křehkého, podle modrých skvrnek údajně samce. V okamžiku ohrožení neváhá obětovat kousek svého ocásku, což útočníka zabaví na potřebnou dobu, aby se slepýšek, který mmch vůbec není slepý, odplazil do bezpečí. Na fotce dobře vidno.

Re: Re: Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 18:59, MACEK, (O přírodě)

Je to klasika, ale dobře, že pouze u slepýšů......
Jinak paráda, ale já jsem letos na žádného hádka nenatrefil.

Re: Re: Re: Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 19:38, Patrik(m), (O přírodě)

Ohrožení jsou všeci plazi, a co jich tady je... Slepýše jsem fotil nedávno... Ale tys našla větší exemplář

Výlet nebyl pojat houbařsky, ale oko houbaře, vždyť to určitě sami znáte, nikdy nespí. Mladý hnědák Schweinitzův. (Já vím, vypadá trošku jako to, co fotíme rády s miperou, viďte?)

Raději obraťme list. Vev fotila o víkendu prstnatec májový, já měla prvoštěstí na nejvzácnější druh - vstavač mužský. Ve sluníčku pastva pro oči.

Re: Re: Ahoj, nejen výlety živ je chorcheee, 16.05.2016 18:53, MACEK, (O přírodě)

Taky se chystám do míst kde roste.

Byl to fajn výlet s nádherným počasím (ještě, že jsme nejeli do Beskyd), ale nechci „přetékat“, takže končím chorošem hlíznatým a píďalkou.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30