O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Praha, ovšem..., 18.04.2016 20:27, Yohaness(m), (Houby)

Dnes jsem tedy "čuměl jak vyvoraná myš"... Volal mi Forrest, že na střeše obchodního centra Novodvorská, kde má včelí úly, rostou kačenky náprstkovité. Protože jsem tam už dříve byl a znám "biotop", považoval jsem to za nesmysl... Ještě tak palečky, či nějaké stepní druhy hub... Je tam totiž poměrně velká plocha vysypaná kameny + nějakou zeminou a roste tam, kromě mechů a několika bylin, jen pár druhů sukulentů - netřesky, rozchodníky a tak podobně. Samozřejmě žádný strom, žádný stín. Určitě znáte podobné skalky. Foto biotopu...

Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 22:36, Forrest Run(m), (Houby)

Rádo se stalo, Hanzále!
Jsem moc rád, žes je tam ještě zastihl v dobrý kondičce!:-)
Našels je jen okolo úlů nebo byly i dál?
My tam totiž byli naposled v časový tísni a neměli jsme čas šmejdit dál od fčeliček.
Popravdě-Tvé poděkování a můj obdiv patří spíš Kájince, která je tam objevila...byla klika, že měla "zapnutý mykoradary" i na takhle nesmysným místě!;)
Hlavně, že ostatní poučuju, že maj bejt furt ve střehu a že náhoda přeje připraveným...vivat Karolínka!:-)
Jinak jsem dnes objevil, díky Tvý inspiraci s HyperKačkodromem, neskutečně produktivní náprstkoviště...tisíce plodniček...kilko jsem si jich odnesl v plátěný tašce a fuckt neubylo, do toho polovolňáci.
A je to jen cca 3 kiláky od Tvýho místa!:-)
Později s Habiby na nymbursku další Askoušomasakr...vypasený kačeny, kterejm Basseťák a s Honzíkem říká "Forresťandy"...teď vlastně nevím, jestli se mám dmout pýchou nebo se urazit kvůlivá narážce na moji prostorovou výraznost!;)
Doslova koberce!
A ani né pod třešněma a jasanama, ále pod osikama, jívama a špendlíkama.
Za hodku a něco jsme jich nasápali ve třech skoro 15 kilo...některý měly ke 30cm a vážily 70-80g!:-)
Našel se i smrž obecný, o kus dál i májovky, polovolňáci a podtrnky!
Kdo chcete najít kačenky a nebo smrže, teď je ten nesprávnější čas....alespoň pro kačky, jelikož jsou na dlouhejch hnátičkách, co svítěj i na víc jak 30 metrů a ještě je kvůli chladnějšímu jaru nepřerůstá vegetace!

Re: Re: Praha, ovšem..., 19.04.2016 07:40, Yohaness(m), (Houby)

No jasně, Kájinku objevitelku jsem zapomněl zmínit! Takže díky vám oběma... Jinak tam roste viditelně tak 30 plodnic, ale většinou na tom fleku poblíž úlů, spousta malých vyráží v těch sukulentech, nejsou vidět a já jsem tam nechtěl moc šlapat, tudíž jich tam může být více.

Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 20:27, Yohaness(m), (Houby)

Ještě když jsem tam jel, říkal jsem si, že jsem debil a Forrest mě určitě převezl, na střeše mě bude vítat ceduka "Ahoj blbe!" nebo něco podobného. Ovšem na střeše jsem zůstal stát v němém úžasu - kačenky tam skutečně rostou! Nechápu.

Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 20:27, Yohaness(m), (Houby)

A tak mi nezbývá než poděkovat... Červený seznam (VU) a roste na střeše obchodního centra v Praze...síla.

Re: Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 20:29, alesjirsa(m), (Houby)

Paráda ...

Re: Re: Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 20:54, chorcheee(m), (Houby)

To je opravdu pěkné - houby letos blázní. Asi po vzoru politiků a Světa, který "se v prdel obracá" .

Re: Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 20:52, Pavla, (Houby)

"BUUUM BÁC" ... to nic, to mi jen spadla čelist až na zem!

Re: Re: Re: Praha, ovšem..., 18.04.2016 21:56, MACEK, (Houby)

Včely a houby v Praze na střeše, co dodat.....

Re: Re: Re: Re: Praha, ovšem..., 19.04.2016 08:10, Hanýžka(m), (Houby)

Taky koukám, vyvoraná myš málo, toto je na vyoranou kapybaru.
Výtrusy bych chápala. Ty se tam mohou dostat třeba z Forrestových bot, ale že si vesele rostou, za tím čuju nějakou legrácku.

Re: Re: Praha, ovšem..., 19.04.2016 12:06, Bery, (Houby)

Čumím jako puk. Tak to muselo bejt foceníčko, tady rostou v takovém bordelu že se tam dá jen po břiše.

Re: Re: Re: Praha, ovšem..., 19.04.2016 19:33, Patrik(m), (Houby)

Tak to už je na mě moc ...aby vám to rostlo i na střeše ve městě
Mluvil jsem s panem Matýskem ...okolo Ostravice ještě letos smržovité nerostou ...zkusím to tedy v CHKO Poodří ...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30