O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 17:46, vevanek, (Houby)

... vždycky si říkám, nehledej nic záměrně, náhoda si tě najde. A dnes se sešlo několik náhod

Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 17:46, vevanek, (Houby)

... už nebudu muset jezdit fotit kačenky tak daleko. Rostly mezi kameny porostlými mechem kolem cesty (je vidět, že se dodržuje zákaz platný pro NPR)

... nechyběly ani smrže. Tyto rostly také kolem cesty v listí. Podle rezavé barvy na klobouku bych řekla, že je to smrž jedlý

... takové rostly úplně v jiném prostředí, v trávě na louce, lemované lískami, dřišťálem a starými ptačími třešněmi. Je to stejný druh?

... občas jsem hrabala pod sasankami, ale nic. Dnes jsem ani nehrábla Hlízenky rostly mimo sasanky na holé zemi

... a ještě jeden drobeček

... je to kališník obecný?

Mrzí mě, že jsme včera z Malont nezajeli ještě do Vyšného. Mipera a snad i Honzík by měli z nálezů určitě taky radost.

PS: Mimo téma - už se vám někomu stalo, že nejde zacvaknout karta do foťáku?

Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 18:03, Honzík(m), (Houby)

Radost by byla,ale už takhle jsem byl rád že jsem dojel domu. A cestou jsem našel kačenky za jízdy z auta. Taky radost...Hele, a ty musíš tu kartu vyndavat? A gratuluji

Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 18:17, vevanek, (Houby)

Díky
Já stahuji fotky přímo z karty.

Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 18:37, basset(m), (Houby)

Zapomněl jsem, co máš za foťák?

Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 18:41, vevanek, (Houby)

Canon Power Shot G16.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 19:52, basset(m), (Houby)

Z této stránky si stáhni software Digital Camera Software 2.3 [Windows]. To by Ti mělo umožnit pomocí kabelu stáhnout fotky přímo z foťáku do počítače bez toho, že by si musela vytahovat kartu. Ale myslím, že jsi měla spolu s foťákem dostat CD, kde ten balík programů je. Měl by tam být i ten kablík
Já vím, že návody se čtou většinou až na konec, ale někdy je dobré je přečíst jako první

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 20:20, vevanek, (Houby)

Díky za snahu. Ten návod mám stažený, učila jsem se podle něj fotit Kabel u foťáku nebyl, ten se musí kupovat samostatně.
Přehrávat z karty mně naučil soused, který taky fotí. Na internetu jsem si o tom četla a neměl by to být problém.
Zítra zavolám do servisu, mám foťák ještě v záruce, tak budu chytřejší.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 20:30, mipera, (Houby)

Já ke canonu taky nedostala kabel, mám stahování přes Wi-Fi, což jsem zatím nezkoušela, zjistila jsem totiž, že mohu použít kabel od tabletu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 20:46, Joska(m), (Houby)

Žádný software ke stahování fotek nepotřebuješ, Windows si samy stáhnou podle typu foťáku potřebné ovladače a pak už jen přes průzkumníka stahuješ...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 21:06, vevanek, (Houby)

Jenže můj problém není ve stahování fotek, ale že nemohu dát kartu do foťáku, protože nezacvakne a vyskočí. Už to neřešte, v servisu mi řeknou, kde je problém a snad opraví.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 21:22, basset(m), (Houby)

Josko, jenom pro upřesnění Tvého "už jen stahuješ". Uvedené software ovládá i jiné věci - nahrává jenom nové fotky ještě nestažené, vytvoří adresář podle data, umí stáhnout dodatečně vybrané fotky, umí vymazat všechny nebo selektivně vybrané fotky přímo z karty ...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 23:02, Joska(m), (Houby)

Ale ano, nechci Ti zbytečně brát iluze. Ale fakt je, že to není nic, co bych přes toho průzkumníka nezvládnul...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 18.04.2016 12:52, basset(m), (Houby)

Mě nebereš žádné iluze. Manuálně to lze pomocí průzkumníka udělat určitě jde, ale ten program vytvoří adresář, nahraje ještě nenahrané fotky sám. Jenom zasuneš kablík a spustíš foťák. To je pro většinu lidí určitě jednodušší než to dělat přes průzkumníka, tedy vidlemi.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 21:47, Zdeno(m), (Houby)

Kdepak, můj přítel a souputník Murphy říká, že návod se hledá, až když selžou všechny pokusy uvést přístroj do chodu...To je ta pravá chvíle, potažmo timing...

Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 19:19, Joska(m), (Houby)

Taky bych řekl, že je škoda ničit kartu jejím opakovaným vyjímáním, když přece mohu stahovat fotky přes usb kabel.

Re: Re: Re: Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 19:21, alesjirsa(m), (Houby)

Já třeba u svého foťáku žádné USB nemám.

Re: Re: NPR Vyšenské kopce, 17.04.2016 18:51, mipera, (Houby)

Gratuluji k dnešním nálezům.
Jak píše Honzík, radost by určitě byla, ale já jsem spokojená.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30