O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Zpátky do trenek..., 09.04.2016 22:06, Zdeno(m), (Houby)

...aneb raději něco o houbách...Včerejší muchomůrka zelená zřejmě asi k poznání nebyla, což mne vyděsilo. Tolik alternativ v tipech...Jsa pouze pokorným obdivovatelem a pozorovatelem Matky Přírody (vůbec ne mykologem, potažmo odborníkem na cokoli z oblasti hub...), hrdě se hlásím k zaměření na aktuální dění v lesích, vodách a stráních, výskyt druhů hub, sdílení zážitků a fotografií hub, květeny, zajímavostí z výprav do přírody, přátelské komunikaci s obdobně vnímajícími. Diskuze o pyrenomycetech mne nechávají chladným aniž bych upíral právo kolegům na jejich pohled na priority publikování...De gustibus non est disputandum...

Re: Zpátky do trenek..., 10.04.2016 00:50, Tori(m), (Houby)

Já ji taky nepoznala - podle zbytků závoje byla muchomůrka jasná, ale zdála se mi moc hnědá na m. zelenou a moc světlá na ty hnědé. Sice ji v lese registruju a poznám, ale asi jsem se nikdy nekoukla takhle zblízka, jak vlastně ten klobouk vypadá. Čili díky.

Re: Zpátky do trenek..., 10.04.2016 18:27, basset(m), (Houby)

.. u nás takové s jezírkem nerostou

Re: Re: Zpátky do trenek..., 10.04.2016 18:45, Zdeno(m), (Houby)

Jó, když v teplých krajích zaprší dopoledne, to bývá minibazénků neúrekom...

Re: Zpátky do trenek..., 09.04.2016 22:06, Zdeno(m), (Houby)

Slíbil jsem i celou fotku lupeníku březového...Mějte dobrou noc a zítra vyrazte do lesů, vod a strání...

Re: Re: Zpátky do trenek..., 09.04.2016 22:12, Zdeno(m), (Houby)

Co návštěva lesa, to další smrž...Moje mnohočetná sbírka se propracovala k číslu čtyři...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30