Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 20:33, alesjirsa(m), (Kvízy)
Chvilku počkám ... 

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 20:44, alesjirsa(m), (Kvízy)
No, nejsem si úplně jistý, ale přesto počkám ... 

Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 20:49, Patrik(m), (Kvízy)
Jelikož to nejsou askouše, tak s těmito mám trochu problém. Zkusím:
1. bělolanýž obecný
2. nejsem si jistý
3. taktéž
4. klihatka černá
5. napadá mě pouze devětsil bílý
Jen menší poznámka:
Problém s těmito kvízi možná je, že tu poslední dobou dáváš samé detaily, kde chybí některé důležité určovací znaky (např. obr. 2). Tady vidím široké spektrum možností. A neříkejte, že kdyby tady dal někdo nějaký takový obrázek a chtěl z něj přesně určit druh, bo by nevěděl, co to je, co by jste mu na to řekli?
Jen se mě zdá, že kdysi byla účast vyšší i díky tomu, že tam byli sice vyfocené starší plodnice, nebo plodnice nějak zdeformované, netypické, avšak byli vyobrazeny vcelku, proto bylo možné říct, o co jde. Tady už jde pomalu jen o typovačku než určovačku, no ni?

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 21:30, Zdeno(m), (Kvízy)
No ni...
Vidím, že je čas skončit, moje snaha vyladit kvízy( (ne kvízi) naráží na nepochopení toho, jak oslovit široké spektrum soutěžících. Není ovšem pravda, že jde o tipovačku(ne typovačku), protože velmi dbám na přítomnost důležitých rozlišovacích znaků(dnešní dvojku nevyjímaje...).Snažím se, aby plodnice byly(ne byli) identifikovatelné, ale když druh neznáš, tak ho z detailu neurčíš, ale zdatní Tě ho naučí...Nesrovnávej, prosím, fotky do určovny s fotkami kvízovými...

Re: Re: Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 22:20, mh, (Kvízy)
Milý Patriku, doporučil bych ti, kromě usilovného studia češtiny, které by ti pomohlo vyjadřovat se o level lépe, než nějaký tatar, opláchnout si přirození studenou vodou (to doporučoval ostatně už MUDr. Freud) a pak se postavit před zrcadlo, a dát si rukou, nejlépe tou, kterou píšeš, pár facek. Zdenovy kvízy jsou metodicky dokonalé, ostatně znalosti + leta zkušeností = profesionalita. A hlavně učit se, učit se, učit se (kdo to, sakra, říkal?). Na brblání máš, vážně, ještě času dost... Max

Re: Re: Dnešní pětka..., 02.04.2016 21:47, alesjirsa(m), (Kvízy)
No nic ...:
1. Bělolanýž obecný
2. Měcháč písečný
3. Lošák ryšavý
4. Černorosol uťatý
5. Devětsil bílý