Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 01.04.2016 16:32, vevanek, (O přírodě)
Ani mě nenapadlo, že by to mohlo být něco jiného
Jedna tam byla vyvrácená a bylo vidět nažloutlé lupeny a vláknitý třeň. Oni tam rostou každý rok, ale letos jich tam bylo na tak malém místě nějak hodně. Doufám, že v takovém množství budu letos nacházet i hříbky 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 02.04.2016 17:51, chorcheee(m), (O přírodě)
Vy jste asi přehlédli noticku od Hanýžky. Volně cituji "U tmavobělek se ukazuje, že nejdou až na výjimky (třeba bradavčitá) určit makroskopicky a často ani mikroskopicky. Zbývají molekuly...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 02.04.2016 20:00, basset(m), (O přírodě)
Chtěl jsi vlastně říct, že vědci do všeho přinášejí jenom chaos. Nejsou vlastně schopni se rozhodnout na základě aktuálních informací, co je a) nebo b) a někdy i za c). Tak prohlásí, že to nejde. A přitom je všeobecně známo, že nechodí jenom brabci, protože poskakují a malé děti, protože jim to nejde od přírody

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tmavobělkové nadělení, 03.04.2016 07:27, Hanýžka(m), (O přírodě)
Chorchee, prosim, nevnasej zmatky.
1. Tmavobelka zlutava patri zrovna mezi ty vyjimky, ktere se urcit daji.
2. Tmavobelku zlutavou jsem z tohoto mista osobne urcovala a k celkem vyraznym makroskopickym znakum jsem pridala i mikroskopicke potvrzeni tvaru cystid (je z te spravne sekce).
Jinak je pravda, ze vedci ve vsem delaji chaos - zjistuji, ze se ruzne druhy hub drze rozhodly vypadat nerozlisitelne stejne, jine jsou zase variabilnejsi nez by si clovek pral. Proste hruza, houby si delaji, co chteji a nevi, jak maji vypadat. :-)