Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 20:21, karelzbrd(m), (O přírodě)
jsem zašel na známé místo, kde jsem před roky fotil jeleny a strávil tam hodně roků, protože les je tam úžasný. Rostou tam u nás ne zrovna běžné habry, které mají zvláštně strukturované kmeny.

Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 20:21, karelzbrd(m), (O přírodě)

a omlouvám se za přesah, protože jsem dlouho nic nedal - tentokrát prvosenka vyšší poněkud nižší. PEN E PL6 se svými ač setovými objektivy mi dělá radost...

Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 21:12, TondazKralup(m), (O přírodě)
Já myslím,že to bude v něčem jiném,než v té krabičce.

Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 21:28, chorcheee(m), (O přírodě)
Karle, já si plánuji časem pořídit Olympus OM-D EM5. PEN7 jsme měli loni na mapování v Krkonoších a učaroval mi. Fascinující je jak to fotí slušně i na dosti vysoké ISO (3200 -6400). Ale chci i hledáček, což PENy nemají.
Někde jsem ale četl článek, že pro seriozní práci stále nelze zahodit zrcadlovku a nahradit "bezzrcadlem". Že ostření přes čip stále není ono (prý asi 1/3 fotek běžně nedoostřených), Máte k tomu někdo, prosím, názor, či zkušenost? Díky.

Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 21:31, chorcheee(m), (O přírodě)
Petrklíče jsem rozkliknul a - Karle, nezlob se prosím - přijde mi neostré. Ten Olympus podle mne má na mnohem víc.

Re: Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 21:48, karelzbrd(m), (O přírodě)
foukal vítr, a rozkliknul sis někdy svojí fotku? Třeba plicník
Navíc fotky sem dávám surově z Raw konvertované do jpg, což značně ubírá kvalitu, ale tím netvrdím, že všechny moje fotky jsou super. Ne, to rozhodně ne.
Zrcadlovka - ano, je to něco jako mercedes a trabant. Ale viděl si výpravu českých a dalších našinců napříč Amerikou v trabantech? Je to o tom, kdo za tím volantem sedí... Celý život jsem fotil zrcadlovkami a nyní říkám, zrcadlo není vše. Pamatuji si na kdysi skvělý časopis - Foto life. Vydavatel Karbusický, když hodnotil první digi foťáky napsal: stručně, že jsou nepoužitelné, čím asi tak dneska fotí? A k těm Olympusům - je to skvělý foťák, vím, neboť předtím jsem měl Olympus 620 (má asi doposud Tonda Kralupák) a jak čip, tak objektivy malovaly skvěle. S tím, co se na něho ptáš neuděláš chybu. Jo, a hledáček k Penům se dá koupit.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 22:00, karelzbrd(m), (O přírodě)
to nebylo myšleno ve zlém, ta moje reakce, ale díky Ti za tohle: "Ten Olympus podle mne má na mnohem víc." Sám sis odpověděl na otázku ohledně Olympusu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 22:03, chorcheee(m), (O přírodě)
Děkuji za reakci. Plicník mi přijde dobrý, což?
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 22:18, chorcheee(m), (O přírodě)
Já jsem vlkovi již dal "dislike" (ale tato funkcionalita se tu moc nepoužívá), protože mi přijde, že to tu zaplácává místo a nic moc uměleckého či kreativního to nepřináší..."

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 22:19, karelzbrd(m), (O přírodě)
technicky asi jo, fotograficky už ne. Můj názor. Třeba to vodorovné párátko vlevo mi vadí. Kdysi jsem se handrkoval s někým na damyku o zásazích do fotky a dnes mu dávám za pravdu. Co ruší, pryč s tím, pokud to jde. Jak to asi dělá johanes, basset, fáfa...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: včera a dnes v Brdech, 27.03.2016 22:27, chorcheee(m), (O přírodě)
No já si dělám trošku legraci
. Ani technicky myslím není dobrá. Přední hrana nejbližší koruny květu je už mimo hloubku ostrosti. A to je věc, která rušívá skoro nejvíc.
Kompozičně ani nehodnotím
. Ta fotka mi přijde geniální vzhledem k okolnostem, za kterých vznikla. Byl jsem nasraný, že nenacházím, žádné zajímavé houbičky a za celý dnešní výlet jsem nevyndal stativ. Jen tak jsem občas něco cvaknul z ruky. A tady jsem byl mile překvapen, jak to vyšlo...