Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

od letectví k houbám , 05.03.2016 09:26, TondazKralup(m), (Houby)
Snad nebudu moc ukecanej.Prostě trochu se zajímám o letectví(pracuji v letecké továrně),na netu jsem si vygůglil nějaké informace o krákodobém přetížení,kolik snese pilot při akrobacii a tak.Pro zajímavost bývá to někdy až 11 G.No a mimochodem mi tam vyskočil organismus,který snese až 20 000 G. bez nějaké újmy.Vezměte to jako hádanku.Napovím že se jedná o výtrusnici vystřelenou rychlostí až 600 Km/h.Tak kterápa je to houbička?

Re: od letectví k houbám , 05.03.2016 09:29, chorcheee(m), (Houby)
Nějaký malý a tuhý
.

Re: Re: od letectví k houbám , 05.03.2016 09:32, chorcheee(m), (Houby)
A takováto otázka podle mne nemá smysl. Všechny výtrusy, které jsou malinkaté (většinou do 0,01 mm), tuhé a kompaktní snesou velké přetížení (možná i v hydratovaném stavu). Naopak nesnese ho plodnice, kterou by to rozmačkalo na kaši...

Re: Re: Re: od letectví k houbám , 05.03.2016 09:41, TondazKralup(m), (Houby)
Neděláš do politiky?
Ukecal jsi mne.Prostě špatně položená otázka,tím se většinou uzavírá diskuse.

Re: Re: Re: Re: od letectví k houbám , 05.03.2016 09:52, chorcheee(m), (Houby)
Do politiky ne, tam by mě rychle zlikvidovali
. Já jsem sice chytrý, ale nikoli diplomatický a neumím kličkovat a strategizovat
.
Ale s těmi g je to samozřejmě zajímavé. Biologové používají odstředivky (centifugy) například k oddělování buněk. Tam jsou také tisíce g (tedy tisícinásobky tíhového zrychlení) a víc. A izolované buňky to snadnou přežijí...

Re: Re: Re: Re: Re: od letectví k houbám , 05.03.2016 10:45, TondazKralup(m), (Houby)
Jasně,já to tam dal jen tak jako zajímavost.Nejsem žádný vědec ani odborník.Vlastně do těchto věcí vidím minimálně.Zajímám se hlavně o houby pro jejich krásu a rozmanitost.Rád je fotím a sám se řadím do kategorie trochu nadšenějších houbařů než je běžné u široké veřejnosti.To neznamená že stagnuju, rád poznávám nové věci,ale na skutečné mykologické bádání prostě nemám.Takže nic ve zlém s tou politikou je to samozřejmě legrace.
Tu hádanku nechám ještě otevřenou,jestli si někdo tipne,která je to houbička.Je dokonce i tady v atlase.

Re: Re: od letectví k houbám , 05.03.2016 11:02, TondazKralup(m), (Houby)
Hezky Fáfo,máš palec nahoru.Asi se začnu tyto houbičky více zajímat.Zajímavé by bylo natočit třeba časosběrné video,jak to všechno funguje.To je ale asi běh na dlouhou trať a taky o technickém vybavení.