Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Štěpkoviště a podobné vychytávky..., 21.02.2016 19:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Legendární v tomto směru byl televizní šot, kde stojím na novém kruhovém objezdu mezi tisíci plodnic límcovky vrásčitoprstenné. Bohaté zaštěpkování a pokrytí středu kruháče mulčovací kůrou kolem keřů vyvolalo neuvěřitelnou vlnu plodnic...Je to ovšem labutí píseň, v dalších letech je výskyt hub razantně nižší ne-li žádný...

Re: Štěpkoviště a podobné vychytávky..., 21.02.2016 19:16, Zdeno(m), (O přírodě)
A co lze na tomto substrátu (štěpky a mulčovací kůra...) nalézt? Kromě zmińované límcovky smrže, kukmáky, řasnatky, tmavobělky, hnojníky, žampiony, penízovky, kržatky, třepenitky, hnojníky, slzečníky, polničky, čepičatky, vše zpravidla hojně a v různých druzích. Jistě mne doplníte...Jak vidíte, na téhle čerstvé lokalitě mám dobré losy na případnou výhru...

Re: Re: Re: Štěpkoviště a podobné vychytávky..., 21.02.2016 20:38, karelzbrd(m), (O přírodě)
3 deci? To je 300 litrů na metr, to není málo... To je vo život

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Štěpkoviště a podobné vychytávky..., 21.02.2016 21:47, karelzbrd(m), (O přírodě)
0,3 l není rozhodně 12 kapek, to je stále 300 litrů na metr čtvereční

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Štěpkoviště a podobné vychytávky..., 21.02.2016 22:04, karelzbrd(m), (O přírodě)
teď mi došel můj omyl, nějak jsem přehlédl mm a ml... Omlouvám se všem, a jdu zdechnout do houští. Den byl náročnej a doufám, že mi odpustíte