Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
...včera v pražském lese..., 09.02.2016 09:38, Honzík(m), (O přírodě)
...navštívil jsem včera stejný les jako Yohaness,takže škoda že jsme se minuli.Určitě by si s těma mejma nálezama věděl rady.No,a když už zvoneček dával,tak dám dřevomilky.Pokud je to teda vůbec houba.Zkusil jsem jednu horší odtrhnout od větve a natahovalo se to jako guma...
Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 15:29, Včelda, (O přírodě)
Ty nás normálně pronásleduješ... nebo my Tebe?? 
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 20:44, Honzík(m), (O přírodě)
...občas se s klukama potkáváme(nebo míjíme) až do května,pak bývám do léta většinou na rybách,tak se mne na chvíli zbavíš
Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 09:38, Honzík(m), (O přírodě)
...za větví byly ještě zelenější...
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 10:19, Tori(m), (O přírodě)
Zajímavé cosi. 
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 15:30, Včelda, (O přírodě)
u toho je snad jedno, co to je, jako dekorace je to dost dobrý! 
Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 19:27, Honzík(m), (O přírodě)
...nojo,tady bych ale docela rád věděl,co to je za sajrajt.Jestli houba nebo lišejník,nebo něco z marsu...
Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 10.02.2016 09:37, Hanýžka(m), (O přírodě)
Přikláním se k Marsu. Je to tak divné, že i když vůbec netuším, láká mě to dostat to pod mikroskop - ale netuším, jestli bych s tím pohla...
Re: Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 10.02.2016 11:55, Honzík(m), (O přírodě)
...zkusim to sebrat taky...
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 16:42, alesjirsa(m), (O přírodě)
U toho prvního nějak tápu; tohle je dřevokaz borový.
...na ohořelým špalku toho bylo...
...tohle bych nedával,ale objevil jsem v pravo dole na uhlíkách nějaký černý pidipatvary.A nevim,jestli tam mám kvůli tomu vyrazit zítra znova...
...a abych nebyl dneska jen u dřevomilek(ještě jich tam pár bylo),tak teď listomilky.Rostly fakt na listech a bylo jich celkem dost.Směs listů z javoru,jasanu,osiky,červenýho dubu a ještě něco co neurčim(topoly,habry a pod.)...
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 09:57, Zdeno(m), (O přírodě)
Připomíná mi to polničku lysou...
Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 10:31, Honzík(m), (O přírodě)
...tohle nemělo tak výraznej prstýnek.Řekl bych že je to podobný těm čepičatkám,ale to už by zase asi tak vzácný nebyly...No,topolů tam roste dost a všech možnejch druhů.Tak holt tam asi ještě zítra opravdu vyrazím...
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 10:15, Tori(m), (O přírodě)
Připomíná mi to tu čepičatku/kržatku hlízonohou, co sem nedávno Yohaness dával, ta taky roste z topolového listí: obrázek, víc obrázků, jiný popis (ale je to jen tip, viděla jsem ji jednou a to ještě není jisté, že to vůbec byla ona).
Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 11:04, Honzík(m), (O přírodě)
...zkusil jsem z těch nepovedenejch detail lupenů,jsou na ostří bělavé...Takže by to mělo asi být ono.Tak tam teda budu muset pro lepší fotku...
Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 13:02, Tori(m), (O přírodě)
A když už jsou vytržené, tak by se hodilo je sebrat a usušit do herbáře, ať se posune od "data deficient" k "better known". ;-)
Re: Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 13:52, Honzík(m), (O přírodě)
...vytrženejch je jich tam více.Je to dost frekventované místo v parku a pražská dítka jsou zvídavá.Navíc moc neuctívaj slova "netrhej" a "nelez do toho křoví".A do herbáře,...hm,zatim ještě nevim komu,ale pražáci to nebudou...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 10.02.2016 09:28, Hanýžka(m), (O přírodě)
Jestli nevíš, do kterého herbáře s tím, tak já bych věděla. Vláďa Antonín slíbil, že se na houbu podívá pod mikroskopem, když mu ji pošleš do MZM.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 10.02.2016 12:37, Honzík(m), (O přírodě)
...v tom případě máš poštu
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 11.02.2016 14:21, Hanýžka(m), (O přírodě)
Díky.
Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 15:28, Včelda, (O přírodě)
jo, to by skutečně mohla být Čepičatka hlízonohá
Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 17:10, Yohaness(m), (O přírodě)
Já bych neřekl, pokud se podíváte na ty plodnice ode mne, uvidíte, že název "hlízonohá" není náhodou. Houby od Honzíka (ačkoli jsou podobné barevností, zbytky véla na klobouku, biotopem...) mají jiný třeň, směrem k bázi se zužuje.
Nevím co to je, ale spíš se přikláním k Zedovi.
Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 18:23, Honzík(m), (O přírodě)
...mam už jen tuhle blbou fotku.Ty s těma zúženejma nohama byly vykoplý pod větví(asi rostly kolem větve jako ta malá vpravo kolem stopky) u nějaký zvířecí stezky.A stejně tam pojedu fotit znova,musim si nafotit ty malý černý mrchy.A dotaz,polnička roste z listí nebo mne zkoušíte...
Re: Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 09.02.2016 19:26, basset(m), (O přírodě)
No, ona polnička lysá roste hlavně v létě a zkraje podzimu - od července do října. Zbytky vela by byly o mnoho výraznější.
Re: Re: Re: Re: ...včera v pražském lese..., 11.02.2016 19:32, Herčus, (O přírodě)
já se teda určitě přikláním k tomu, že je to totéž, co jsme fotili spolu a co makroskopicky považuji za čepčatku hlízonohou 
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30