Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: O co se dá v těchto dnech „zakopnout“ u nás?, 05.02.2016 19:03, Pavla, (O přírodě)
Víš, Patriku, já si moc vážím toho, že mě na těchto stránkách „trpíte“, i když nejsem žádný mykoznalec či fotograf. Neurčím stromy bez listů, neumím definovat substráty, nesbírám (až na výjimky) exsikáty apod. Příklad: Sníš v neděli bábovku, na které si pochutnáš a já se Tě zeptám, jestli byla z hladké či polohrubé mouky, olejová nebo kynutá? Věděl bys? ;)
Ale bumbrlíky najdeš u řeky Lučiny, kousek za Slezskoostravským hradem na levé straně od silničního mostu, kde se nově buduje cyklostezka.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: O co se dá v těchto dnech „zakopnout“ u nás?, 05.02.2016 20:01, Joska(m), (O přírodě)
Jsi fakt takový "zaprdlík"?
Taky to netuším, ale co třeba Hradec nad Moravicí (za nás se říkalo Hradec u Opavy). Ale to fakt nevím, jen hádám...
Aha, tak teď jsem byl poučen od ženy - je to na Slezské. Ten Hradec je nesmysl, ale co můžeš chtít od někoho ze středních Čech, no ni? 

Re: Re: Re: Re: O co se dá v těchto dnech „zakopnout“ u nás?, 05.02.2016 20:52, Tori(m), (O přírodě)
No téda, před pár hodinama jsme tam byly!
) Btw u toho soutoku (od Sýkorovo mostu proti proudu) jsme viděly pěknou skupinu lysek a kachen, mezi nimiž byl jeden Číňan, jeden černoch (melanický kačer) a několik velmi světlých kříženců. Dívala jsem se u stadionu Baníku do břečťanu (vedle schodů pod jasany), ale nic, asi moc hustá vrstva opadu a málo břečťanových listů nebo co. Anebo se prostě špičkám dneska nechtělo.
Btw, Patriku, jestlis ještě pořád nenašel u vás křídlatku, tak zrovna za vlak.nádražím O-Svinov jí je docela slušný dvoumetrový porost.

Re: Re: O co se dá v těchto dnech „zakopnout“ u nás?, 05.02.2016 18:18, alesjirsa(m), (O přírodě)
Krásný.

Re: O co se dá v těchto dnech „zakopnout“ u nás?, 05.02.2016 16:19, Pavla, (O přírodě)
Závěrem přeji Mipeře brzké uzdravení a přidám jednu radu všem. Před nachlazením by Vás měl údajně ochránit usušený list divizny, který si jednoduše vložíte do boty. Vyzkoušejte!

(Do Určovny dávám jednoho Vetřelce, takže při vstupu, prosím, dbejte zvýšené opatrnosti.) ;)

Re: Re: O co se dá v těchto dnech „zakopnout“ u nás?, 05.02.2016 17:01, mipera, (O přírodě)
Pavlo, díky. V neděli jsem jela hodinku autobusem a asi jsem tam chytla nějaký vir. Budu se snažit, být co nejdéle v teple, dnes jsem venku nebyla, i když sluníčko říkalo, pojď ven, pojď ven.
Kdybych musela být déle zavřená doma, tak bych asi brzy umřela.
Divizny u nás roste málo, sirup na kašel děláme z jitrocele.
Těch pár listů divizny určitě najdu, usuším a vyzkouším.
Rádi zkoušíme nové věci.