O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Pozdravy od Priglu, 31.01.2016 21:59, Hanýžka(m), (O přírodě)

Dnes jsem zjistila, že na moje lokalita špičky břečťanové je cca 7metrů od Irisčiny lokality ohnivce jurského. Přišla jsem na to tak, že jsem ohnivce našla a následně si potvrdila, že je to to místo... vtipné, já tam manžela prosila o zastavení kvůli břečťanu a o ohnivci jsem vůbec neuvažovala, kdybych se s Iriskou nepodělila o radost ze špičky, tak možná ani netuším, že je to Jurášek - byl dost okousaný a tak bych ho nemikroskopovala. Akorát začalo pršet, tak se omlouvám za nekvalitu fotek...

Re: Pozdravy od Priglu, 01.02.2016 00:15, Včelda, (O přírodě)

no začínám si myslet, že ten můj Ohnivec od Brna je taky minimálně juráš. Protože na vápenci, ve smrčině a s tím jak vypadá, to rakušák asi nebude...

Re: Re: Pozdravy od Priglu, 01.02.2016 09:31, Hanýžka(m), (O přírodě)

Jurášci mají rádi lípu a velká většina ohnivců od Brna je rakouských. Promiň, že ti beru iluze, ale až příliš často jsem mikroskopovala ohnivce a zase to byli rakušáci, až mě ohnivce úplně přestaly mikroskopicky bavit...

Re: Re: Re: Pozdravy od Priglu, 01.02.2016 12:29, Včelda, (O přírodě)

no a co třeba O. šarlatový? Ten dle Hagary má rád vápence... Každopádně položku mám, takže se to naštěstí dá ověřit, když najdu někoho kdo se toho ujme...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30