Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
"Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 15:29, alesjirsa(m), (Houby)
"Pololetní" proto, že se konala o pololetních prázdninách (tedy dnes).
Už rostou jehnědky lískové (Ciboria coryli).
Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 15:29, alesjirsa(m), (Houby)
Jsou to malé vřeckovýtrusé houbičky, které lze nalézt na starých jehnědách lísek.
Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 15:29, alesjirsa(m), (Houby)
Obzvlášť mladé plodnice jsou velmi fotogenické. Vyfotit však ty malinké houbičky je ovšem zase jiná záležitost.

Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 19:52, alesjirsa(m), (Houby)
Já zatím z rodu Ciboria našel jen tuto. Chtěl bych se podívat někdy na místo, kde jsou olše, ale vím bohužel jen o dvou takových místech. Na tom prvním jsem byl dneska (ale tam jsou snad jen jedna nebo dvě olše) a nic, na tom dalším by to už mohlo být možná o něco nadějnější, tam už jsem našel i miskovičku olšovou.

Re: Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 20:24, Yohaness(m), (Houby)
"Už rostou jehnědky lískové (Ciboria coryli)."
Proč už? Rostly běžně i na podzim...
Re: Re: Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 20:37, alesjirsa(m), (Houby)
Nevím, já je znám z tohoto období. Tak v tom případě měním "Už rostou jehnědky lískové ..." na "Už zase rostou jehnědky lískové ...". 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 30.01.2016 09:59, Yohaness(m), (Houby)
A já bych to ještě změnil na "jehnědky lískové nepřestaly růst..." 

... a jedním pěkným trsíkem penízovek sametonohých (Flammulina velutipes).

Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 19:48, alesjirsa(m), (Houby)
Česky, prosím. 

Re: Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 19:52, karelzbrd(m), (Houby)
Slova hýbají, příklady táhnou. Si najdi v gúglu jako já

Re: Re: Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 20:21, alesjirsa(m), (Houby)
No, to máš asi pravdu. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Pololetní" houbová výprava aneb hitparáda jehnědky lískové, 29.01.2016 20:40, karelzbrd(m), (Houby)
to je volnej překlad z gůglu