Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Konečně venku,, 21.01.2016 15:38, mipera, (O přírodě)
na sluníčku bylo krásně,
Re: Konečně venku,, 21.01.2016 15:38, mipera, (O přírodě)
troudnatec kopytovitý,
Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 18:12, mipera, (O přírodě)
Hezky jsi mi to napsal, jelikož jsi přidal 2 černý smajlíky, tak to asi není ke chválení.
Můžeš být konkretní?
Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 18:24, Lawnmower, (O přírodě)
Ať si každej "tvoří" jak chce. Věř mi, že tohle je hodně zlý. Zkus se k tomu vrátit po čase, jestli mi nevěříš a určitě mi dáš za pravdu. Pro mě je tohle prostě nestravitelný.
Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 18:32, mipera, (O přírodě)
Já jsem žádný Photomatix nepoužila, ani nevím, co to je.
Udělala jsem fotku a při úpravách, kde byly přepaly, jsem se snažila použít přechodový filtr. Ne každá úprava fotky se nazývá HDR.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 18:45, mipera, (O přírodě)
Toto je originál bez úprav, pouze zmenšený na 300kB.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 18:55, Lawnmower, (O přírodě)
No vida, to je nesrovnatelně hezčí obrázek
.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 19:32, Zdeno(m), (O přírodě)
No nevím, sekačko, zda sis vybral zrovna ten správný cíl kritiky. Měl bych tady lepší tipy a u sousedů přímo šílenosti...Každý začátečník má být laskavě veden a mít deset tisíc fotek na rozjezd...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 19:58, Lawnmower, (O přírodě)
Neznám poměry a ani se moc neorientuju v přispěvatelích, ale HDR a ještě takhle z....nepovedený HDR na mě ale působí jak červenej hadr na býka. Jinak, nic ve zlém...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:02, basset(m), (O přírodě)
To není HDR, HDR je něco úplně jiného.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:37, Lawnmower, (O přírodě)
Ale je ..
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:55, basset(m), (O přírodě)
Co to je tedy podle Tebe to "čudo" zvané HDR?
Mohlo by to být toto?.
Mipera použila úplně jinou techniku v Zoneru, použila přechodový filtr a to není žádné HDR. Ne každá úprava fotky se jmenuje HDR.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 21:02, Lawnmower, (O přírodě)
Ano...
taky ale toto: odkaz
Všeho moc škodí, na tom se nejspíš shodneme, ne?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:06, Zdeno(m), (O přírodě)
V pohodě, jen vyjadřuji názor jak jsem zvyklý, zpříma a s otevřeným hledím, zřejmě jako Ty...Mipera je čerstvá posila, docela mne překvapuje, že by používala HDR...Sama to jistě okomentuje...Fungovals i vedle a divím se, žes tam strávil některé standardní excesy bez podobného komentáře...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:19, mipera, (O přírodě)
Mám týden nový fotoaparát, měla jsem tam omylem nastavené nějaké HDR, i když máš pravdu, že pořádně nevím, na co to je dobré.
Myslím, že to tu kdysi řešil chorcheee.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 21:13, basset(m), (O přírodě)
Nastavení HDR na foťáku většinou znamená to, že foťák udělá 3 snímky.
První podexponuje, aby dostal světlá místa do nějakého prokreslení - vlastně se brání přepalům v bílé barvě.
Druhý snímek provede normálně.
Třetí snímek přeexponuje, aby se dostal do tmavých míst.
Pak tyto snímky prolne a udělá finální snímek. Docílí se toho, že snímek není přepálený na světlých místech a tmavá místa jsou prosvětlená. Právě snímek kmene s oblohou je typický příklad pro použití nastavení HDR 
Jinak se nechá HDR vyrobit např. i v Zoneru "uměle". Běžný snímek se prosvětlí ve stínech a uloží. Vrátím se k běžnému snímku a ztmaví se stíny, aby se vykreslila obloha (tedy, pokud tam něco je
). Pak se vezmou tyto tři snímky a pomocí HDR funkce se složí do jednoho snímku. Prakticky je to skoro stejné, jak to provede nastavení HDR na foťáku.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 04:54, Honzík(m), (O přírodě)
...technická poznámka.Pokud vím,tak Miper fotí s nastaveným "rawem" a tudíž by ji to nemělo v HDR fotit.Ani kdyby to měla zapnutý.Jedině,že by omylem nastavila i "jpeg".Myslím,že to její nový aparát neumí...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 07:22, mipera, (O přírodě)
Mám nastavený RAW a můj foťák mohu nastavit i na RAW plus JPEG.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:29, Véna, (O přírodě)
Zdeňku, nech brouka žít, on se přes zimu zahrabe a na jaře se uvidí co umí.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:38, Lawnmower, (O přírodě)
Máš pravdu že se to "tam vedle" taky občas objeví. Nejsem si jist, ale něco jsem tam taky už nejspíš kritizoval. Myslím že vím co a koho máš konkrétně na mysli, ale....
Nechme raději "to" "tam".
Tenhle server je myslím víc o houbách a taky je daleko slušnější.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 21:57, Zdeno(m), (O přírodě)
Hm, já pamatuji (since 2007...) skvělé a slušné doby i vedle...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 22:00, TondazKralup(m), (O přírodě)
Jeden satánek pro podráždění bejků v hdr úpravě mapováním tonality.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 05:59, Lawnmower, (O přírodě)
Ano, platí, že tato technika je dobrý sluha, ale zlý pán. U tohoto obrázku je jasné, že když se použije s citem, výsledek je fajn. Jo, líbí se mi.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 23.01.2016 16:10, TondazKralup(m), (O přírodě)
To ber jen jako takovou srandičku,já HDR taky zrovna nemusím,ani to pořádně neumím.Dá se tím udělat asi hezkej obrázek jak píšeš,ale to už není fotografie.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 23.01.2016 18:35, basset(m), (O přírodě)
To ale Tondo znamená, že všechny studiové fotografie vlastně fotografie nejsou, ale jsou to jenom obrázky. A fotografové, kteří tyto obrázky tedy nejsou fotografové, ale tvůrci obrázků. Nevím, nevím, co by tomu řekl třeba takový Saudek. Je ale pravda, že on HDR asi nedělá 
Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 18:48, alesjirsa(m), (O přírodě)
Jelikož bych řekl, že to roste na vrbě, tak bych možná spíš dal ohňovce obecného.
trochu z jiného úhlu, byla jsem venku jen chvilku,
Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 08:31, Včelda, (O přírodě)
ta fotka z jiného úhlu se mi zdá jako jednoznačně nejlepší z trojice. Jinak houba na tmavém pozadí proti světlému nebi se skutečně fotí dost špatně. A pokud je fotka v dostatečném rozlišení, řešil bych to asi ořezem, kde by byl jen kmen a houba.
kosáků byla spousta.
Re: Re: Konečně venku,, 21.01.2016 20:38, mipera, (O přírodě)
Všechno je O.K., jsem ráda, že jsem byla upozorněna, že mám blbě nastavený foťák. Příště to vyjde snad líp.
Ten kos je focený starým a z ruky.
Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 00:10, Véna, (O přírodě)
Ten starý se má
Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 06:50, Honzík(m), (O přírodě)
...nojo,a ještě z ruky
Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 07:20, mipera, (O přírodě)
Máte pravdu, fotil ho starý, se starým foťákem.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně venku,, 22.01.2016 12:24, Zdeno(m), (O přírodě)
A z ruky...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30