Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší výlet - palečky a nepovedené fotky mecháčků., 09.01.2016 00:16, Včelda, (Houby)
když tak čtu tyhle domluvy o tom, kde je bez sněhu, aby se tam o víkendu dalo zajet fotit - to jsem opravdu jedinej široko daleko, kdo zimu vnímá jako naprosto ideální období, kdy se dá od hub tak nějak odpočinout, respektive místo lítání po lese se třeba věnovat jiným aktivitám? V klidu nabrat síly, utřídit si myšlenky, zpracovat fotky, všechny resty nastřádané za sezónu a pak s příchodem jara opět vyrazit... Kdyby to bylo na mě, nastavil bych klidně od prosince do března teplotu trvale pod nulu. Nakonec i příroda by si mnohem víc odpočinula, zlikvidovalo by to víc škůdců a tak. Mám pocit, že by se to hodilo rozhodně víc než tohle, že ještě koncem prosince rostou hřiby a ani ne v půli ledna jedou lidi do lesa fotit houby...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší výlet - palečky a nepovedené fotky mecháčk, 09.01.2016 07:27, Honzík(m), (Houby)
...ono ale vůbec nejde o houby.Naše generace vyrostla bez počitačů a televize(jeden program a jen pár hodin denně),takže jsme za odměnu chodili ven.Sedět v teple doma je taky pěkné,ale nevydržíme to zas tak dlouho.Takže za odměnu hurá do zimy.A když tam bude houba nebo něco na focení,tak bude ta odměna ještě lepší...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší výlet - palečky a nepovedené fotky mecháčk, 09.01.2016 08:24, vevanek, (Houby)
... souhlas s Honzíkem. Navíc hodně z nás je už v důchodu, takže to děláme pro zdraví a času na ostatní aktivity máme taky dost.
Jen s tou přírodou máš pravdu. Zima se někam ztratila. V tuhle dobu jsem jako malá sáňkovala v Brně za Lužánkami na "smrťáku" (dnes tam má vysoká vysoká škola arboretum).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včerejší výlet - palečky a nepovedené fotky mecháčk, 09.01.2016 08:49, Tori(m), (Houby)
Mně se zima líbí jen když je aspoň část dne slunce a max. 5 cm sněhu. Jsem zvyklá chodit rychle a ve sněhu se chodit nedá, jen brodit, plahočit a klouzat, z toho mě vždycky berou čerti.