Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

jak levně pořídit vybavení na makrofotografii, 12.05.2013 22:29, TondazKralup(m), (O přírodě)
Ahoj,vím že je spousta houbařů-fotografů,kteří chtějí fotit detaily a nevlastní potřebné vybavení.Já jsem sehnal redukci z bajonetu-olympus na závit,který měly Praktiky,nebo třeba ZenitE.Ta redukce mě vyšla na 300Kč.Určitš existují redukce i na jiné značky.Dále jsem koupil mezikroužky na Praktiku za 190 Kč.Je to bežně k sehnání v bazaru ve Vodičkově ulici v Praze.
No a doma jsem měl na půdě otřískaný objektiv ze Zenita-Helios.Nechá se taky koupit v tom bazaru do 1000 Kč ještě lepší,třeba na starou Praktiku.Je potřeba,aby měl ohnisko okolo 50 mm,s větším nemám zkušenosti.Pak jsou důležité makrosáňky,myslím že taky nebudou až tak drahé.Já je zatím bohužel nevlastním.Vše reguluju posouváním obrovského stativu,je to hroznej vočistec,ale jde to taky.
Dávám k dobru několik fotek.Jsou už zmenšené,ale vypadají dobře i maximálním rozlišení,až mě to docela překvapilo.

Re: jak levně pořídit vybavení na makrofotografii, 12.05.2013 22:37, Zdeno(m), (O přírodě)
Také jsem bratru před třiceti lety fotil makro těmi sáňkami a otočeným objektivem praktiky...Až jednou splním vyhrožování přepisu diáků, nahodím...Na tehdejší dobu to docela šlo. Sáňky na prkénku ještě někde mám. Vše jsem kupoval za humny v DDR. Alles Gute...

Re: jak levně pořídit vybavení na makrofotografii, 12.05.2013 22:30, TondazKralup(m), (O přírodě)

Re: jak levně pořídit vybavení na makrofotografii, 12.05.2013 22:31, TondazKralup(m), (O přírodě)

Re: jak levně pořídit vybavení na makrofotografii, 12.05.2013 22:32, TondazKralup(m), (O přírodě)

Re: jak levně pořídit vybavení na makrofotografii, 12.05.2013 22:36, TondazKralup(m), (O přírodě)
no a tohle je zatím nejlepší, co se mi povedlo. Alespoň myslím. V každým případě to chce ty makrosáňky. To se dá jemně posouvat celý foťák v ose záběru a to je o něčem jiném.