O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:19, Zdeno(m), (Houby)

Myšleno samozřejmě biatlonově, moc toho našinec venku nestihne...

Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:30, vlk(m), (Houby)

...velmi pozoruhodná kombinace barev...

Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:19, Zdeno(m), (Houby)

Ale i krátký okruh po sídlišti má své kouzlo a nabídne zajímavé motivy. Objevil jsem novou databázi uch...

Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:30, TondazKralup(m), (Houby)

Koukám,že u Vás na seweru se ty ušiska chovají celkem normálně.Vypadá to na bezový pařez.To my tady u nás na Kralupsku máme docela vyjímku,alespoň v něčem.Tady ty uši rostou na všem možném,jenom ne na bezu.Na tom tedy jen výjmečně.

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 21:16, petras, (Houby)

Ta zelená je kouzelná,u nás ani ťuk.

Jedna z posledních živých mlženek se rafinovaně maskovala, ale na mne si nepřijde...

Šťavnatky modřínové v pohodě přežívají...

Také suché rostliny jsou lákavé...

Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:23, Tori(m), (Houby)

Některá vrbovka?

Kdopak pozná?

Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 21:24, Zdeno(m), (Houby)

Myslím, že ano, Tori...

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 22:04, vevanek, (Houby)

Párkrát jsem si tyhle spirálky fotila, jsou moc hezké. A teď aspoň vím, co je to za kytku

Nejen houby mohou zabíjet...

Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:33, vlk(m), (Houby)

...pravda...od švagrové kluk si dal ve Vyškově v restauraci ,,U prcka,, panenku na houbové omáčce a dodnes leží ve špitále...játra...otrava houbama...

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:48, Patrik(m), (Houby)

To člověk, aby potom věřil jen sám sobě...Ale to jen v případě, že ví, co sbírá

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 10:38, Sley, (Houby)

Počkej, Vlčáku - a co ostatní, co si to jídlo dali? Protože nepředpokládám, že by si ho za celý den dal jen on sám... (?)

Nicméně, jak říká stará houbařská pravda - nejez houby od lidí, kterým na 100% nevěříš jejich houboznalosti... my jsme se ženou před lety rádi přijali od sousedů chatařů pozvání na smaženici, a dva dny jsme pak oba měli... Slováci tomu říkají "hnačka"

Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 09:52, Lawnmower, (Houby)

Překvapuje mě, jak ten tvůj kompakt dobře fotí. Zajímavej je ten vzor z kapiček za obalem.
Asi se hodně změnilo od dob, co jsem odložil svůj kompakt.

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 11:08, Zdeno(m), (Houby)

Focení opravdu není jen o foťáku, tenhle nikonek je už několikátý, všechno zničím...S 6400 má formát 16:9, se kterým vznikají po ořezu zajímavě řešené "nudle", jinak nejlepší nikonek byl ten první z roku 2005...Kvalitní obrázky ovšem přenechávám canonu, focením v RAWu, kompakt je jen na reportážní a dokumentační fotky...O hloubce ostrosti si při plném automatu mohu nechat jen zdát, canon je variabilnější, málokdo ví, že mi funguje jen AV, nefunguje displej a makroobjektiv má jen manuální režim (což je v tomto případě výhoda...). Ale mohu exponovat až třiceti sekundami a houby se většinou fotí dobře, protože se podobně jako nádraží nehýbou(pokud nejsou ovšem subtilní a křehké...).

Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 11:39, Honzík(m), (Houby)

...hm,zkoušel jsem před týdnem rourkatý kyje.Foukal větřík a já se marně snažil udělat funkční závětří(asi by pomohl jen nějakej houbostan).Ty kyje přímo radostí tančily a já to po deseti minutách vzdal...

Re: Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 14.12.2015 16:26, Včelda, (Houby)

tos měl teda ještě docela trpělivost, na kyje rourkaté bych se při větru vybodnul rovnou

Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 11:48, Sley, (Houby)

No jo, Zdeno, já bych tomu i věřil, ale... když tady vidím fotky, které udělají některé z místních přispěvatelek stylem: "Jdu okolo zajímavé houby, vytáhnu foťák z kapsy, za pochodu udělám CVAK", a ta fotka je ve finále několikanásobně kvalitnější než ta, kterou udělám já, kterej se válí jako debil v bahně, se stativem, snaží se různě zastiňovat apod., pak mě nenapadá nic jinýho než to, že je to tím foťákem...
... a nebo fotografem, žejo

Re: Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 12:42, Zdeno(m), (Houby)

Jasně, že je to výhradně foťákem, hajzl, dělá naschvály, že...Možná se spiknul s počasím, mimozemskými tělesy a nakonec i s těmi houbami...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 14.12.2015 17:45, Honzík(m), (Houby)

...jo,to občas dělaj všechny

Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 11:58, Lawnmower, (Houby)

Máš jistě pravdu, až na to, že jsem nedávno fotil hlenku a ta mi během několikavteřinové expozice lehce poodlezla. Dalo mi to docela přemejšleního čím to je, že je tak mázlá. Jasně, hlenka není houba...

Re: Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 14.12.2015 17:47, Honzík(m), (Houby)

...nedávno jsem se někde dočet,že hlenky se pohybujou až o 1mm...A teď už nevim jestli za den nebo za hodinu

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30