Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 12.12.2015 20:30, TondazKralup(m), (Houby)
Koukám,že u Vás na seweru se ty ušiska chovají celkem normálně.Vypadá to na bezový pařez.To my tady u nás na Kralupsku máme docela vyjímku,alespoň v něčem
.Tady ty uši rostou na všem možném,jenom ne na bezu.Na tom tedy jen výjmečně.

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 10:38, Sley, (Houby)
Počkej, Vlčáku - a co ostatní, co si to jídlo dali? Protože nepředpokládám, že by si ho za celý den dal jen on sám... (?)
Nicméně, jak říká stará houbařská pravda - nejez houby od lidí, kterým na 100% nevěříš jejich houboznalosti... my jsme se ženou před lety rádi přijali od sousedů chatařů pozvání na smaženici, a dva dny jsme pak oba měli... Slováci tomu říkají "hnačka" 

Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 11:08, Zdeno(m), (Houby)
Focení opravdu není jen o foťáku, tenhle nikonek je už několikátý, všechno zničím...S 6400 má formát 16:9, se kterým vznikají po ořezu zajímavě řešené "nudle", jinak nejlepší nikonek byl ten první z roku 2005...Kvalitní obrázky ovšem přenechávám canonu, focením v RAWu, kompakt je jen na reportážní a dokumentační fotky...O hloubce ostrosti si při plném automatu mohu nechat jen zdát, canon je variabilnější, málokdo ví, že mi funguje jen AV, nefunguje displej a makroobjektiv má jen manuální režim (což je v tomto případě výhoda...). Ale mohu exponovat až třiceti sekundami a houby se většinou fotí dobře, protože se podobně jako nádraží nehýbou(pokud nejsou ovšem subtilní a křehké...).

Re: Re: Re: Re: Mezi dvěma stíhačkami..., 13.12.2015 11:48, Sley, (Houby)
No jo, Zdeno, já bych tomu i věřil, ale... když tady vidím fotky, které udělají některé z místních přispěvatelek stylem: "Jdu okolo zajímavé houby, vytáhnu foťák z kapsy, za pochodu udělám CVAK", a ta fotka je ve finále několikanásobně kvalitnější než ta, kterou udělám já, kterej se válí jako debil v bahně, se stativem, snaží se různě zastiňovat apod., pak mě nenapadá nic jinýho než to, že je to tím foťákem...
... a nebo fotografem, žejo