O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Něco málo k určení..., 08.12.2015 20:03, Patrik(m), (Houby)

Ahojte,
jen musím podotknout, že v poslední době nemám příliš času tu něco dávat, i když mám hodně určených zajímavých věcí. To jen, aby jste si náhodou nemysleli, že (protože tu dávám poslední dobou furt jenom něco na určení či potvrzení) těm houbám vůbec nerozumím.
Alespoň řeknu svůj typ a budu rád za vaše názory...pevník nachový na padlé vrbě.

Re: Něco málo k určení..., 08.12.2015 20:03, Patrik(m), (Houby)

Mladá outkovka pestrá v habrobučině.

Re: Něco málo k určení..., 08.12.2015 20:05, Patrik(m), (Houby)

Tady tohle je zřejmě na padlém kmenu douglasky a vážně nevím co to je. Fotka se nepovedla, protože automatické ostření to nechtělo zaostřit a bylo už šero.

Re: Re: Něco málo k určení..., 08.12.2015 20:14, alesjirsa(m), (Houby)

Se vším ostatním souhlasím. Tady můžu říct jen rod Stereum (I když to může být také něco jiného, ale zdá se mi nepravděpodobnější). Nezkoušel jsi, jestli krvavěl po otlačení ? Pak by to mohl být korkovitý.

Re: Re: Re: Něco málo k určení..., 09.12.2015 13:16, chorcheee(m), (Houby)

A co když je to šedopórka osmahlá?

Re: Re: Re: Re: Něco málo k určení..., 09.12.2015 17:11, alesjirsa(m), (Houby)

Také mě napadla, ale když už to jsou takto rozlité plodnice, tak by na tom povlaku měly být vidět póry.

Re: Re: Re: Re: Re: Něco málo k určení..., 09.12.2015 19:19, Patrik(m), (Houby)

No právě, žádné póry to nemělo, hymenium bylo úplně hladké. Oxidaci při poranění či otlačení jsem bohužel nezkušal..

Re: Něco málo k určení..., 08.12.2015 20:11, Patrik(m), (Houby)

A ještě to zakončím jedním lišejníkem ze smrčiny, který jsem ještě neměl čas řešit...

Re: Re: Něco málo k určení..., 08.12.2015 21:05, Véna, (Houby)

Lišejník bude terčovka bublinatá.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30