Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

pařezník pozdní, 06.12.2015 14:21, Lawnmower, (O fotografování)
Včerejší nález pařezníku pozdního.
Nějak se zatím nemůžu sžít s novým objektivem, který mi vlastně přinese až Ježíšek. No nevím nevím. Možná že tahle fotka je už o něco lepší než mé minulé. Poradí někdo?

Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 15:07, Zdeno(m), (O fotografování)
Buď vítán, tady máš možnost 300kB fotek a to musí být poznat. Fotka je standardní, pošli další...

Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 15:42, Lawnmower, (O fotografování)
Tak teda ještě dřevnatku parohatou. Ta se moc nepovedla, ale vzhledem k malým rozměrům exempláře....

Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 19:18, Zdeno(m), (O fotografování)
Dle mne: kompozice dobrá, malá hloubka ostrosti, rušivé stéblo, zajímavé kapky, přes výhrady solidní fotka (vzhledem k malým rozměrům...). Napiš, jak a čím fotíš. Všichni jsme amatéři, ale snažíme si pomáhat na cestě per aspera ad astram...

Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 19:49, Patrik(m), (O fotografování)
Trochu mě na fotce vadí to ve středu nezaostřené stroma, ale popravdě - dřevnatka parohatá není zas tak malá houba, vlastně je docela velká, ale mě se zatím taktéž nepovedla vyfotit podle mých představ. Fotí se špatně, hlavně auto ostření ji obvykle nechce zaostřit.

Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 19:59, Zdeno(m), (O fotografování)
Psal jsem přece malá hloubka ostrosti, některé plodnice jsou tím pádem neostré...

Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 20:11, Lawnmower, (O fotografování)
No jo, s hloubkou ostrosti zápasím. Zas ale si myslím, že vše nemusí byt ostré. V makrofotografii je dosáhnutí velké hloubky ostrosti hodně obtížné, ne-li nemožné.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 20:18, alesjirsa(m), (O fotografování)
Je to proto, že je ta prostřední blíž k objektivu, než ty napravo a nalevo, na které je normálně zaostřeno. Musíš fotit z té strany, kde budou všechny ve stejné rovině a pak je budeš mít všechny stejně ostré.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 20:33, vevanek, (O fotografování)
Já jsem ta poslední, která by mohla radit s fotografováním. Ale, podle mého selského rozumu, bych zaostřila na tu nejbližší.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 21:12, Lawnmower, (O fotografování)
Dobře, tak teda ať je po tvém... Myslíš, že tahle je lepší? Já bych neřek. Ale...?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 21:44, vevanek, (O fotografování)
Mně se teda líbí víc. Na té první mi vadilo, že první pohled mi padl na rozmazaný střed.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 06.12.2015 22:20, Zdeno(m), (O fotografování)
Ta přední plodnička je hezky ostrá, ale je dole rušivě useknutá...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 07.12.2015 17:13, Lawnmower, (O fotografování)
Ano, zlatá pravda.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pařezník pozdní, 07.12.2015 16:36, alesjirsa(m), (O fotografování)
Je to lepší.