Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Májové počasí, 08.05.2013 05:40, Lesní.muž, (O přírodě)
...hodně lidí si myslí, že houby jsou okousané od myší, podle vrypů zoubků na plodnicích hub. Tato potvůrka má vyklápěcí ústa plná zoubků, chroupe a chroupá, až houbička je samý zářez od zoubků. Doma sem se teprve všiml, co chroupal, byl to lžičkovec. Omluva za kvalitu fota, foceno v 25 leté borovině, mám těch fotek asi padesát, tahle je nejlepší.

Re: Májové počasí, 08.05.2013 05:40, Lesní.muž, (O přírodě)
...pravděpodobně mimikry, tvářilo se to jako nějaká včela a lítalo to jako stíhačka. Dodám pár informací o focení hmyzáků. Nejlepší fotit brzo ráno nebo po dešti, jsou provlhlí a tím pádem málo pohybliví. Napřiklad vážky a jiní dravci mají svá oblíbená místa, kam usedají. Motýli se fotí na jejich oblíbených květech, profesionálové přidávají nektar do květu, pro větší atraktivitu pro motýly. Vymazlená fota motýlů se fotí v ateliéru, motýl se dopěstuje doma, zachladí a pak krásně pózuje na květu růže. Draví brouci se chytají do pastí, opět zachladí, pak pózují buď v přírodě nebo ve stanovém ateliéru, jinak dost dravých brouků nacházím u vývržků sov. Vymazlená fota květin se dělají tak, že za květinu se dá pozadí, buď jednobarevné nebo různě rozmazané a vytvořené v kompu, jsou stativy, kde se dá pověsit pozadí. Neurvalci kytky naškubají nebo vyrýpnou a šup do ateliéru. Chladičky se nosí sebou i do přírody. Vymazlená fota startujícího hmyzu, buď velká náhoda v přírodě, nebo opět ve stanu. Květina nebo jakákoliv jinak upravená startovací plocha pro hmyzáka, je obklopena nějakým jakoby tunelem, hmyzák se zachladí a čeká se na start se zazůmovaným foťákem, nepovede, dá se další a další. Za den nafocíno, v přírodě se čeká několik let nebo celý život. Někteří hmyzáci dobře vidí, jiní se řídí otřesy, někteří obojím, jistě jste si všimli, že hmyzák utíká pryč od nás
Jinak gůglovat, gůglovat a pak ještě gůglovat. Jinak ten fotostan máme doma, mladej v tom fotí pro e-šop, něco jako malej stan pro dítě, bílá barva a nasvíceno třema zářivkama o výkonu každá 100 watu, ve stanu vzniká ideální světlo pro focení, někdy zkusím kytku, ale nějak mi to neláká. Jako, když jsem chodil na ryby a lákal mě kámoš na chytání ryb na bojlíz, to se ryba nepřelstí, ale zblbne
(Pravopis není můj koníček...)