Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Ucho Jidášovo proměnlivé..., 14.11.2015 18:58, Zdeno(m), (Houby)
Zajímavý habitus mají ušiska v období, kdy není sucho, ale ani výrazně mokro...
Re: Ucho Jidášovo proměnlivé..., 14.11.2015 18:58, Zdeno(m), (Houby)
Pak mívají takovýto "netopýrovsky" vrásčitý tvar, jsou nenápadnější a přehlédnutelnější...
Re: Re: Ucho Jidášovo proměnlivé..., 14.11.2015 22:48, Pavla, (Houby)
Ucho proměnlivé, jo? To určitě! Je to chyták, protože na fotce je nááhodou akvarijní rybka - řekla bych "čichavec líbající". 
K "mokré" verzi pak stačí jeden vydatný déšt, nejlépe prudký, aby se dostal k větvím a plodnicím...
Dejte si i tohle "do woka", hodí se to při procházení náletových porostů, teď bez listí je to přece jen snazší...
Re: Re: Ucho Jidášovo proměnlivé..., 14.11.2015 20:25, petras, (Houby)
Podobné jsem našel včera,skoro letos první větší,bylo v listí,na bezech nic,bylo ucho.
Slíbil jsem také kováře...
Jsou to mimča ze čtvrtka z Hamru, doufám, že přežijí do příští výpravy (ne jako hlíva...).
A na závěr náš úlovek, choť souhlasně kýve hlavou, že zpracování stovek drobných pomrazek je sakra fuška...A názor k tomu paběrkování: myslíme si, po zkušenosti z posledních let, že ne lidé, ale nějaká zvěř důsledně okusuje pomrazky až u země...A ještě jedna perlička: ještě se mi nestalo, že bych při ořezu zjistil, že fotka je na pixel čtvercová...Jó, když se daří...
Re: Re: Ucho Jidášovo proměnlivé..., 14.11.2015 19:08, TondazKralup(m), (Houby)
A jo,to fakt jen tak nepodaří.Jo a co se týče té zvěře.Víš,že mě to taky napadlo?Přesně jak píšeš,byly tam stovky plodnic třeba vytržených ze země a mraky třeňů bez klobouků pohozených na zemi.A jen tak pro zajímavost,na té lokalitě jsme našli 7 čerstvých plodnic krásných pravých ryzců.
Re: Re: Re: Ucho Jidášovo proměnlivé..., 14.11.2015 19:11, Zdeno(m), (Houby)
Ryzec borový je typický, Hanka také jednoho našla, je na fotce...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30