Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:52, Sley, (Houby)
"Konečně hlíva", řekl jsem si včera i já...
... když jsem ji objevil u nás na náměstí u jednoho stánku na farmářských trzích 
Já vím, je to barbarství, hodné opovržení a vyobcování z těchto stránek, ale já ji fakticky snad v životě nenajdu... 
Na druhou stranu, 50,- Kč za hlívu v tašce je lepší, než stovka za benzín a ho.no v košíku, žejo... a navíc mě nebolej nohy...
Ale slibuju, polepším se, a v příštím roce ji zase začnu pěstovat na špalcích na zahradě - tam mi plodila pěkně několik let... 

Re: Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 20:29, TondazKralup(m), (Houby)
Hm,na to musím Stando reagovat.Na hlívu taky nemám štěstí,ale minulý týden si dokoce sedlo i na Tondu z Kralup
.Byl jsem za ségrou v K.Varech a zpátky jsem to vzal samozřejmě lesem.Stavěl jsem se někde mezi Chýší a Žluticemi.Les je tam krásnej oplývající zvěří,ale nebyla tam ani prašivka.Poněkud zklamám jsem tedy vyrazil k domovu a projížděl jsem takovou topolovou álejí už mimo les.U posledního topolu jsem zahlédl takovou velkou hromadu čehosi.Nedalo mi to a zastavil jsem asi o 50 m. dále,zapálil si nezbytné cigáro a šel to omrknout.Z té hromady se vyklubal obrovský trs hlívy.Odhadem tak 60 čísel v průměru.Vyrůstala z báze kmenu toho topolu,prostě nádhera a v ideální kondici.To jsem v životě neviděl.Kapesním nožíkem jsem to odřezával,projíždějící řidiči zpomalovali a samozřejmě čuměli co tam kutím.To mi bylo jedno já byl na vrcholu blaha.Sice jsem ten trs nevážil,ale odhadem měl dobrých 5 Kg. možná víc.Mám toho plnej mrazák.Tak dočkej času,jednou se určitě zadaří.

Re: Re: Konečně hlíva, 13.11.2015 19:18, chorcheee(m), (Houby)
...poloplástvový