Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: uz to pomalu konci, 11.11.2015 19:35, alesjirsa(m), (O přírodě)
A sluka to není ?

Re: Re: uz to pomalu konci, 11.11.2015 19:14, karelzbrd(m), (O přírodě)
jsou houby a kozák mezi ně patří, které jsem letos vůbec live neviděl... Jo, kde jsou ty časy, když podle všeobecného povědomí houby nerostly a já sousedy deptal plnými košíky hřibů a i kozáků

Re: Re: Re: Re: uz to pomalu konci, 12.11.2015 18:34, vevanek, (O přírodě)
Protože mám deformaci z povolání stran evidence a statistiky (jak já to v práci nenáviděla
), tak ti pošeptám, že i ve špatném roce jsem domů donesla (jen zdravých) 158 smrkových hřibů (což je proti 661 v roce 2014 minimum). Kromě toho to bylo 247 kovářů a 42 kotrčů. Celkově však musím říct, že letošní úroda byla jen 47% té loňské.
Aby jste si nemysleli, že jsem tak hamižná, tak 2/3 rozdám v paneláku a čtyřlitrové lahve sušených hub používám jako dárky pro přátele.
Já totiž houby strašně ráda hledám a sbírám, na talíři už je tak často mít nemusím.

Re: Re: Re: Re: Re: uz to pomalu konci, 12.11.2015 22:51, petras, (O přírodě)
Já se nechci chlubit,když rostou,tak jezdí návštěvy a rodina,nejsou to stovky,nejlepší rok co pamatuji byl za 14 dní asi 7.000 smrkáčků,loni jsem většinu rozdal,ale stejně jsem měl asi 12 čtyřlitrovek nasušených,ty už jsou taky rozdané,ještě že mi aspoň jedna zbyla.Proto letošní rok s asi deseti kousky byl za asi 60 let nejhorší rok.Až na pár vyjímek a spoustu lištiček nic nerostlo,ani na pařezech.Zítra jdu na hlívu,manželka hlásila při procházce s pejskama na nejbližším javoru první kousky.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: uz to pomalu konci, 13.11.2015 07:32, vevanek, (O přírodě)
Jistě, v úrodných letech a pokud sbírají celé rodiny, tak to tu lidi taky nasbírají. Ale já jsem houbař-samotář. Já nasbírám a ostatní zbaští
Letos byli ochuzeni hlavně sousedi i když kotrče si užili. Musíme doufat v lepší sezonu.

Re: Re: Re: Re: Re: uz to pomalu konci, 13.11.2015 09:33, Sley, (O přírodě)
Já si nějaké podrobné statistiky nedělám, ale letošní rok byl - co se týče hub - tak příšernej, že horší snad už ani být nemůže. U mě to letos zachraňovaly zejména kozáky, bedly, pár (asi 100x méně než v jiných letech) klouzků a různé "prašivky", ale např. moje oblíbené holubinky a masáky nebyly u nás prakticky vůbec, a kdybych nejel na sraz do Hamru, tak jsem neviděl ani hřiba. Naopak, příjemně mě překvapily pravé ryzce, což byl snad jediný druh, kterého jsem letos našel ve výrazně větším množství, než v jiných letech.