Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Pozdně pařezníková sada..., 04.11.2015 19:42, alesjirsa(m), (Houby)
Ty jsou jak z pohádky. 

Re: Re: Pozdně pařezníková sada..., 04.11.2015 20:51, karelzbrd(m), (Houby)
díky Zdeno za přání. Já si na to nijak nepotrpím, svátky ani narozky neslavím, takže "zapomnětlivcům" velice lehce odpouštím. Dneska jsem strávil půl dne na výlovu Dolejšího padrťského rybníku...

Re: Re: Re: Pozdně pařezníková sada..., 04.11.2015 21:30, chorcheee(m), (Houby)
A netrpí ty ryby? Vypadají zoufale...

Re: Re: Re: Re: Pozdně pařezníková sada..., 04.11.2015 21:53, karelzbrd(m), (Houby)
a netrpí to kuře, než si z něj dáš něco na grilu? Nebuď moc zelenej. Myslíš, že je antilopě fajn, když ji honí tlupa lvů nebo psů hyenovitých? Člověkovi taky není moc fajn, když ho dožene stáří a nemoci. Příroda je krásná, ale krutá, na to přijdeš později.

Re: Pozdně pařezníková sada..., 04.11.2015 20:52, karelzbrd(m), (Houby)
a jedna celková... A díky za tip na spížovku - už delší dobu přemýšlím, že ji zařadím do seznamu žracích druhů. Kdysi, bohužel ne zcela nedávno, mě otravoval známý, že prej chodím na houby v každý roční době a že by taky chtěl něco čerstvýho třeba v prosinci... Tak slovo dalo slovo a já ho vzal na výlet do Brd. Se strýcem a oním známým jsme procházeli známé lokality, kde jsme pravidelně sbírali ústřici. Jenže ten rok nic moc. Až najednou se proti nám vynořil buk plný hub rostoucích v řadě nad sebou - zdálky ho tam posílám, ať si je nasbírá. No, když ho pozvu, ať si něco přinese a šíří dál po vsi zvěsti o tom, že fakt houby umíme a to i v zimě. Až doma mi blesklo hlavou - sakra, ta hlíva měla nožičky. Jasně, vyklubal se z toho pařezník a já v několika atlasech zjišťoval, zda že až uslyším houkání sanity, nebude to kvůli té "hlívě". Docela jsem se těšil až druhý den kámoš vylezl z baráku. Když řekl, že sežral všechno a já ho vidím a slyším na vlastní oči - ulevilo se mi.

Re: Re: Re: Pozdně pařezníková sada..., 04.11.2015 21:08, karelzbrd(m), (Houby)
díky, to slunce proti bylo až kontraproduktivní. Když se zatáhlo, bylo to v lovišti na focení hezčí, ale náladovky už nebyly...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdně pařezníková sada..., 05.11.2015 19:30, alesjirsa(m), (Houby)
Ten korálovec je jedlový.