O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Vyhodnocení listopadového kvízu, 01.11.2015 22:37, alesjirsa(m), (Kvízy)

Byl to zajímavý souboj. Oceňuji vevankovu snahu. Nakonec to Zdeno rozlouskul opravou jedničky, ve které byl celou dobu ten zádrhel. Vevankovi, pokud se nemýlím, chyběla ta půlka jedničky, takže se dostává na druhou příčku a třetí je Tori s 80%.
Správné odpovědi:
1. Černorosol terčovitý - Houbička, kterou jsem měl možnost si vyfotit v Kryštofově Údolí. Víceméně všichni jsme se tam shodli na určení.
2. Rosolozub huspenitý - Další můj prvonález.
3. Helmovka zlatobřitá - O té udělám zítra takovou malou prezentaci.
4. Detail pýchavky dlabané - Tento bradavčitý povrch plodnic je pro ni charakteristický.
5. Netýkavka žláznatá - S tou jste si poradili celkem hravě.

Posílám obrázek a těším se zase příště.

Re: Vyhodnocení listopadového kvízu, 01.11.2015 22:43, Zdeno(m), (Kvízy)

Děkuji, omlouvám se za soutěžní nekázeń, původně jsem se ani nechtěl zúčastnit a chtěl jen z povzdálí nakukovat a kibicovat...U takhle malých černorosolů se odlišují druhy těžko, mám nafocená kouzelná miminka uťatého, taky ucha Jidášova, ale substrát mne postupně dovedl k tomu terčovitému...

Re: Re: Vyhodnocení listopadového kvízu, 01.11.2015 22:52, Zdeno(m), (Kvízy)

A ještě si dovolím za účastníky poděkovat za připravený kvíz, je s tím práce, co? Je dobře, že online monitoruješ průběh a koriguješ tipy...

Re: Re: Vyhodnocení listopadového kvízu, 01.11.2015 23:00, Tori(m), (Kvízy)

Substrát = dub nebo co?

Re: Re: Re: Vyhodnocení listopadového kvízu, 02.11.2015 08:25, Zdeno(m), (Kvízy)

Typická je vrba...

Re: Re: Re: Re: Vyhodnocení listopadového kvízu, 02.11.2015 17:32, alesjirsa(m), (Kvízy)

Přiznám se, že vlastně ani nevím, na čem to rostlo.

Re: Vyhodnocení listopadového kvízu, 02.11.2015 07:50, vevanek, (Kvízy)

Snaha by byla Jsem ráda, že jsem napoprvé uhádla 3 houby, hlavně tu pýchavku. Ten č. terčovitý bych neuhádla, protože tam nevidím vroubkování, ale když to na místě určili odborníci, tak to tak bude.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30