O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Večerní fotografování, 21.10.2015 19:43, TondazKralup(m), (O fotografování)

Při setkání na Hamru padla diskuse o fotografování večer čí v noci.Dnes jsem to byl zkusit v mé oblíbené rokli.Má to něco do sebe.Fotka je hlavně o světle.Nebyla sice úplná tma a taky mi tam chyběl Kryšot s kytarou.Vše jsem nasvěcoval obyčejnou baterkou,vyvážení bílé´=mráček.Kompozice dobrá,ale třeně trochu přepálené,no celek ujde.

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 23:45, Honzík(m), (O fotografování)

...čim větší tma,tim to chce víc piv a hlasitější muziku

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 19:45, TondazKralup(m), (O fotografování)

Hlíva hnízdovitá nevyšla nejhůř.Omlouvám se za ty poťamchané lupeny-trochu jsem aranžoval i když to nemám moc rád.

Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 19:50, basset(m), (O fotografování)

Krásná fotka - v zájmu věci je každý způsob provedení povolen

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 19:49, TondazKralup(m), (O fotografování)

Tady to zátiší je typický příklad že je vždy něco za něco.Při zaostřování mě za zády kvičeli divočáci a měl jsem dost sevřenou onu zadní část těla.O to více jsem rozevřel dirku do objektivu,takže ty čepičatky nejsou nejostřejší.Měl jsem hlavně zaostřeno na ty helmovky.

Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 20:43, vevanek, (O fotografování)

Ty fotky ze tmy jsou zajímavé Ovšem mě by za tmy do lesa nikdo nedostal

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 19:51, TondazKralup(m), (O fotografování)

tohle už jsem fotografoval v klidu.

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 19:52, TondazKralup(m), (O fotografování)

No a rozloučím se chorošem smolonohým.Mějte se...

Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 20:03, basset(m), (O fotografování)

.. týýýýý brďo

Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 20:15, karelzbrd(m), (O fotografování)

jo, hezký fotky, každý úlet je cesta někam. To nemyslím blbě, měl jsem období, že jsem fotil všechno (teda převážně les) z pozice Ferdy mravence, tedy takřka ze země. Prostě pohledy z jiného úhlu, za jiného osvětlení, je hledání té cesty - směru.

Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 20:45, TondazKralup(m), (O fotografování)

No od Tebe mne pochvala obvzlášť těší,protože vím,že jsi "pan" fotograf.No na vavřínech rozhodně neusnu,myslím,že jsem dost sebekritickej.Já jsem hlavně překvapenej tím,že se mě konečně podařilo dát tomu takovej barevnej ton,kterej se mi líbí.Nejlepší na tom je,že že to vlastně vyšlo samo,asi je to tím osvětlením.Nikdy se mi to nedařilo ani postprocesem,alespoň mám o čem přemýšlet.

Re: Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 21:05, karelzbrd(m), (O fotografování)

nebuď zbytečně skromnej, pánů a taky paní fotografickejch je tu habaděj a jak tak koukám a sleduji vývoj, taková Vevánek nejen mě za chvíli strčí do kapsy...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 22:06, vevanek, (O fotografování)

Pochvala od tebe, to je pocta, ale nepřechval mě Je fakt, že se mi s novým kompaktíkem lépe zaostřuje, ale protože nemám základy fotografování, tak vůbec nevím, co některé věci znamenají (např. AF) a pak nevím, jestli mám mít AF servo, souvislý AF ap. zapnuto nebo vypnuto

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 22:21, TondazKralup(m), (O fotografování)

Odpovím za kolegu AF je automatické zaostřování.

Re: Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 21:23, karelzbrd(m), (O fotografování)

postprocesing většinou blbě vyváženou bílou zcela nedohoní. Lepší je, jak píšeš, nastavit nějaký režim - "druh" osvětlení.

Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 20:19, Véna, (O fotografování)

Tondo, pěkné.

Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 20:21, alesjirsa(m), (O fotografování)

Choroš je obzvlášť parádní.

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 22:22, TondazKralup(m), (O fotografování)

ale Ty to ani nepotřebuješ vědět,jsi fotografka od boha a tam na nějakém autofokusu vůbec nezáleží...

Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 22:57, Honzík(m), (O fotografování)

...pst.Ona ho zatím neumí použít.Tak ostří "rádoby manuálně".Což znamená že na displeji má stupnici a tam loví vzdálenost plusem a mínusem.Pro mne nepředstavitelné...

Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 23:28, vevanek, (O fotografování)

Hele nežaluj, dělám, co umím. Až mi někdo ukáže, jak to dělat lépe a jednodušeji, tak budu jen ráda. Z toho návodu jsem jelen

Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 23:48, Honzík(m), (O fotografování)

...jenom chválim.Já bych si s tim ani neškrt.Na návod se zkusim zejtra mrknout,teď jsem příšel z práce,dám ještě prcka a jdu hají

Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 22.10.2015 00:04, Honzík(m), (O fotografování)

...na Megapixelu si najeď na svuj foťák a klikni na recenzi.Maj tam docela dobrou videorecenzi,to by mohlo pro začátek pomoct...

Re: Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 22.10.2015 07:38, vevanek, (O fotografování)

Tak jsem si to, při ranní kávě, poslechla. Dozvěděla jsem se, stran toho ostření, že rychlejší je točit tím "kolečkem", než posunovat mačkáním nahoru a dolů. Takže zase pokrok ve znalosti foťáku

Re: Re: Re: Re: Re: Večerní fotografování, 22.10.2015 12:10, TondazKralup(m), (O fotografování)

Hele moc ji neraď,protože nás už takhle strká do kapsy.Za chvilku tady budeme za úplný amatéry

Re: Večerní fotografování, 21.10.2015 22:24, TondazKralup(m), (O fotografování)

nějak se mi to blbě zavěsilo.Měla to být reakce na dotaz Vevánka.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30