Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Mrholí, mrholí, 14.10.2015 19:17, alesjirsa(m), (O přírodě)
To je asi též čirůvka fialová.

Re: Re: Re: Re: Mrholí, mrholí, 14.10.2015 19:36, alesjirsa(m), (O přírodě)
Tak že by snad vzácnější čirůvka violková, která se od těch dvou liší jinou barvu lupenů ?

Re: Re: Mrholí, mrholí, 14.10.2015 19:17, alesjirsa(m), (O přírodě)
Strmělka mlženka ?

Re: Re: Re: Re: Mrholí, mrholí, 14.10.2015 19:31, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak čirůvka zamlžená?

Re: Re: Re: Mrholí, mrholí, 14.10.2015 19:31, basset(m), (O přírodě)
Strmělka mlženka. Příště "oňuchat" a již nezapomeneš nebo sebrat, doma nechat vařit a to už do konce života nezapomeneš
Ale nedám na ně dopustit, protože je vaříme spolu s čirůvkou fialovou pod naplno zapnutou digestoří, pak je slijeme, smícháme se zelím, paprikou, cibulí, česnekem a v míse ponecháme do druhého dne na balkóně. Pak je naložíme do o něco slabšího octového nálevu než dáváme na okurky, do každé sklenice přidáme lžíci dobrého oleje, zavíčkujeme a několikrát převrátíme, aby se nálev a olej dostaly do všech koutů sklenice. Pak je zavaříme jako okurky a uložíme.
Po otevření to chutná jako salát a většinou všechno ze špajzu zmizí hned v zimě a jara se nedočkají.

Re: Re: Mrholí, mrholí, 14.10.2015 19:51, Sley, (O přírodě)
Podle fotky mlženka. Já z nich dělám řízky - po obalení a usmažení ten jejich charakteristický pach, který je mnoha lidem nepříjemný (mně taky) kupodivu zmizí a řízky jsou naprosto OK. Když jsem je zkoušel upravit na nějaký jiný, klasický "houbový" způsob, páchnul nám celej byt :-)