Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
...u Labe..., 19.09.2015 22:17, Honzík(m), (O přírodě)
...ráno bylo studený,ale kouzelný.Akorát ze spacáku se mi lezlo blbě.No,předčasně jsem se vrátil domu(o den dříve),abych mohl zítra ráno na houby...
Re: ...u Labe..., 19.09.2015 22:17, Honzík(m), (O přírodě)
...a můj prvoúlovek(celý život o ní slýchám a nikdy jsem ji neviděl nikoho chytit).Slunečnice pestrá je letos na Labi častější úlovek.Má ráda mírnější toky a při letošním srážkovým půstu Labe skoro neteče .Rybička je to malá,hezká a skoro každej ji vrátí zpět do vody.Já ji taky vrátil.Až teď jsem se na internetu dočetl,že je extrémně nebezpečná pro veškerou rybí osádku,neboť se živí převážně jikrama.Neměla by se prý pouštět zpět.Hmmm...a to dospělý sumec zbaští několik metráků ryb ročně..
Re: Re: ...u Labe..., 19.09.2015 23:08, Véna, (O přírodě)
Moc pěkná slunečnice.

Re: Re: ...u Labe..., 19.09.2015 23:51, vlk(m), (O přírodě)
...přiznám se, vidím poprvé v životě...krasavice...gratuluji...
Re: Re: ...u Labe..., 20.09.2015 08:59, basset(m), (O přírodě)
to jsi chytil nějakou barevně vyšlechtěnou, možná byla "propuštěna" z akvárka 
Re: Re: Re: ...u Labe..., 20.09.2015 11:40, vevanek, (O přírodě)
Ani se mi nechce věřit, že u nás žije v řekách taková barevná rybka. Vypadá jako ty barevné v moři
Re: Re: Re: ...u Labe..., 20.09.2015 15:01, Honzík(m), (O přírodě)
...tahle je na slunci,tak se jenom trochu víc blejská.Jinak je to samec a ty barvy bych řek že odpovídaj...
Re: Re: ...u Labe..., 22.09.2015 11:12, b.gun(m), (O přírodě)
Pěkný kousek. Osobně jsem slunečnic před lety nachytal spousty, na červy nebo kousek žížalky nebyla o záběry nouze.
Re: Re: Re: ...u Labe..., 22.09.2015 17:11, Honzík(m), (O přírodě)
...okouni pomalu ubývají,tak se asi vrhnu na konzumaci těhle potvůrek.Měli by mít podle "rodokmenu" taky dobrý maso
Re: ...u Labe..., 20.09.2015 06:42, machaon, (O přírodě)
Rybařil jsem spoustu let, ale slunečnici jsem znal pouze z atlasu.Krásný úlovek blahopřeji.
Re: Re: ...u Labe..., 20.09.2015 08:48, Zdeno(m), (O přírodě)
Teoreticky jsem ji taky znal. Takový rybářský mauricius...
Re: ...u Labe..., 22.09.2015 11:17, b.gun(m), (O přírodě)
Na příhodných lokalitách se dokáže lehce přemnožit. Kolegové ze Slovenska ji označují termínem "riadna pliaga". Brzy dospívá, už prvním rokem, po nakladení jiker samec hlídá hnízdo. Velmi žravá rybka, což postihuje jikry a potěr ostatních druhů.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30