Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 18:23, Pavla, (O přírodě)
dlouho se chystám vystřihnout Honzíkovi pochvalu za jeho veršovánky, které mě vždy pobaví. Úplně si dokážu představit, kterak Honzík vydává veršovaný Houboatlas pro nejmenší a školáky, já mu v tom pomáhám a šíříme tak lásku k houbám mezi dětmi nejen verši, ale i zábavnou formou. Předvedu: A teď malá hádanka, děti. Co vznikne spojením červené ...
Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 18:40, alesjirsa(m), (O přírodě)
Všechno pěkné, ale červená u mě vede !

Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 18:23, Pavla, (O přírodě)
Správně, červenožlutá.
Stejně jako šafránka na našem obrázku. A dokázaly byste, děti, vyjmenovat další druhy žlutých a červených hub? (Zde bychom zapojili do hry i rodiče či pedagogy, kteří by měli po ruce za každý správně určený druh jako odměnu žlutá a červená jablíčka – sladkosti zavrhujeme – viz další bod)

Děti, každý houbař ví, že při průzkumu lesa potřebuje fyzičku, takže žádné vysedávání u PC. Začněte sami aktivně sportovat /nejlepší je basket, tam to taky házíte do košíku/ a nespoléhejte jen na hodiny tělocviku ve škole. Odborný poradce Chřapáč Pružný Vám při výběru sportu rád poradí. ;)

Nezapomínejte ovšem ani na hodiny češtiny. Mnozí z Vás se v dospělosti začnete nauce o houbách věnovat vážně. Stanou se z Vás odborní doktoři a docenti, a ti by měli ve svých publikacích umět používat nejen latinu, ale zvlášť mateřský jazyk. Vyzkoušejte si malé cvičení na příkladu, ve kterém opravte gramatickou chybu a najděte skrytý název houbičky. „Hlavní město Praha je stovježatá pýcha v každém srdci Čecha.“ ;)
Re: Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 18:42, alesjirsa(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 19:06, alesjirsa(m), (O přírodě)
Možná že sto věží,
tyhle se však ježí. 

Re: Re: Re: Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 19:18, Pavla, (O přírodě)
Toť otázka. Dočetla jsem se, že i obecné zprvu mohou "ježatět". Mělo by se údajně vyčkat a mrknout na starší jedince. Posílám tedy staršího jedince a Vy mně to koukejte rozlousknout, děti moje.
Já se kloním k (v)ježaté (prvonález).
Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 14.09.2015 19:27, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já také.

Re: Re: Re: Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 15.09.2015 09:04, Honzík(m), (O přírodě)
...taky zkusim.Jo,Aleši dobrý...
Chřapáč pružný při výběru neporadí tak to je
jak on tak i hříbek pružný sportují jen ve stoje
a hádanka s pýchavkou je snadná skoro žrádlo
když je Praha stovježatá napadá mne...sádlo
Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala a pár sobotních nálezů, 15.09.2015 16:39, alesjirsa(m), (O přírodě)
To fakt nemá chybu ! 

Téma šikany. Na obrázku vidíte, děti, dvě houby. Na první pohled jsou každá jiná, a přesto jsou to kamarádi z jedné větve. Buďte proto i Vy tolerantní ke spolužákům, kteří jsou na první pohled jiní než Vy. Nevysmívejte se jim, neubližujte ... třeba po čase možná Vy vznešené chutné „hlívy“ budete překvapeny, že jste věrného životního přítele našly zrovna v malém natvrdlém "troudnatci". Utopie, co? ;) Já vííím, ale Honzík veršuje fakt suprovně. U mě za 1