O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Přátelé, kamarádi, 27.08.2015 18:14, Pavla, (O přírodě)

uteklo to jako voda v Pančavě.

Re: Přátelé, kamarádi, 27.08.2015 18:14, Pavla, (O přírodě)

Rok se s rokem sešel a já dnes slavím přesně rok od registrace na těchto stránkách. Buďte proto, prosím, dnes shovívaví a nezlobte se za dnešní nehoubařský příspěvek.

Věřte, že při sobotní návštěvě lesa jsem se opravdu snažila o nějaký supernález, kterým bych s Vámi své výročí řádně „oslavila“, ale byla to celkově bída … jen jednou mi očka zablýskla až za roh. Objasním. ;) Loni jsem totiž v témže lese našla taky nějaký kraví roh, ovšem tenkrát ještě nepolíbená Hagarou, Mikšíkem, Peldou a spol., netušila jsem, že by na něm mohla růst nějaká vzácnost. Jenže ona, považte, rostla a jeden zdejší účastník (nebudu ho jmenovat, ale vděčná jsem mu dodnes, protože jen díky němu vím, že to byl vzácný kaziroh koňský) hned reagoval, že mě skrzeva toho nálezu nemá moc rád.

Letos se nepřízně b.guna obávat nemusím. Na špičce rohu něco malého sice bylo, ale … to pravé kazirohové to asi nebude. Víceméně i přes striktní zákaz manžela donášet cokoliv z lesa domů na pozorování (jednou se mi totiž rozlezly v kuchyni housenky z holubinky, kterou jsem chtěla určit a zapomněla jsem na ni) pozoruji (a kropím) roh na balkoně. Zatím nic.

A když už mám dnes to výročí a přetrvávají ve mně krásné vzpomínky na dovču v Krkonoších a jejich famózní kyselo, které jsem tam jedla poprvé v životě, rozhodla jsem se tuto pochoutku samovyrobit. Týden jsem poctivě sbírala a studovala zaručeně pravé recepty a po dobu 5 dnů den co den s mateřskou láskou přikrmovala svůj prvoživotní chlebový kvásek. Jste první, komu předkládám své výsledné dílo ...

Aha, sorry, tak až teď. ;) Jedná se ovšem pouze o kuchařčin zkušební vzorek. Chutě se totiž musí prolnout, kyselo si musí odpočinout, takže strávníci mohou dnes házet kyselé xichty jak chtějí, kyselo se bude podávat až zajtra. Jinak Vám všem děkuji za dnešní pochopení, ale hlavně za zdejší fajn oázu klidu, pohody a studnici informací. Naučila jsem se toho od Vás všech za ten rok neuvěřitelně moc. Děkuji ♥

Re: Re: Přátelé, kamarádi, 27.08.2015 18:29, karelzbrd(m), (O přírodě)

tak gratuluji k výročí a krásnému soupisu toho úžasného roku, co jsi tady s námi vydržela.

Re: Re: Re: Přátelé, kamarádi, 27.08.2015 19:52, Pavla, (O přírodě)

Díky Karle, spíš Vy se mnou

Re: Re: Re: Re: Přátelé, kamarádi, 27.08.2015 20:44, gazela(m), (O přírodě)

Pavlo, skromnost je blbost, tak na ni zapomeň. Tak jak jsi, jsi skvělá

Re: Re: Přátelé, kamarádi, 27.08.2015 20:42, vlk(m), (O přírodě)

...také gratuluji...napsala jsi to krásně...

Re: Re: Re: Přátelé, kamarádi, 28.08.2015 10:08, MACEK, (O přírodě)

Houbař a poeta, to je ta dobrá kombinace....

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30