Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Ptáčci se vykoupat nepřiletěli..., 12.08.2015 23:48, Kraken(m), (O přírodě)
Ani žádný nový motýl se neukázal, tak jsem dnes na zahrádce fotil hmyz. Sameček ruděnky běloreté.
Re: Ptáčci se vykoupat nepřiletěli..., 12.08.2015 23:48, Kraken(m), (O přírodě)
Na meloun kromě vos přiletěla i tahle moucha, co má tykadla s bambulkou a anténkou.
Re: Re: Ptáčci se vykoupat nepřiletěli..., 13.08.2015 14:40, Forrest Run(m), (O přírodě)
Pestřenka jakási, Karlosi!:-)
Re: Re: Re: Ptáčci se vykoupat nepřiletěli..., 14.08.2015 23:20, Kraken(m), (O přírodě)
Jj, podle barvy by to mohla být Scaeva pyrastri, pestřenka hrušňová. Ani jsem netušil, jak jsou pestřenky užitečné, jejich larvy zlikvidují víc mšic, než slunéčka. Dal jsem jí sem kvůli samotářce, líbí se jí ty tykadla. I když na ty chloupky se mi moc dobře zaostřit nepodařilo. 
U mě na rozdíl od Zdena mečíky už končí, ale pár se jich tam ještě najde.
A ještě růži na konec. Připomíná mi mou maminku, která se jmenovala Rosa, neboli Růžena. Věnuji jí všem levákům, kteří mají zítra svátek. 
Re: Re: Ptáčci se vykoupat nepřiletěli..., 13.08.2015 09:50, Zdeno(m), (O přírodě)
Přestože nejsu levák, šikovný zrovna nejsem...Moje maminka říkávala: Zděndo, ty máš chlemé ruce. Jal jsem se hledat, zda takový výraz vůbec existuje, nějaké indicie jsem vygoogloval. Pomůžete mi?
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30